leerlingen c b s de zaaier nieuwleusen presenteren kunstwerken

Maandag 7 maart startte het project onder leiding van Chantal ter Wolde, beeldend kunstenaar uit Zwolle. Zij maakte met de diverse groepen een levensgrote olifant, een vogel en een boom van allerlei materialen. Na de opening werkten de leerlingen twee weken lang aan allerlei onderwerpen die met kunst waren verweven.

In de onderbouw werd veel aandacht besteed aan het begrip ‘kunst’ en werd van waardeloos materiaal dieren gemaakt. In groep drie werd aandacht besteed aan de kunstenaar Anthoni Gaudhi met het maken van een ‘Gaudhi ei’. In groep vier werden diverse werkstukken gemaakt die te maken hadden met de kunst van Andy Warhol, Piet Mondriaan en Vincent van Gogh.

Groep vijf ging aan de slag met de prachtige, visuele technieken van Maurits Cornelis Escher. Groep zes had kunstwerken gemaakt van waardeloos materiaal en in groep zeven kwam de kunst in de architectuur aan de orde. De leerlingen hadden hier allerlei gebouwen ontworpen. Tijdens een presentatie had de heer Belderink van architectenbureau Oost 5 een boeiend verhaal gehouden over het beroep van architect. Beroemde architecten passeerden de revue: Anthonie Gaudhi, Theo van Doesburg, Gustave Eiffel, Jorn Utzen, Hendrik Petrus Berlage, Gerrit Rietveld en Ben van Berkel.

Tijdens het project zijn diverse groepen naar kasteel Nijenhuis in Heino en museum de Fundatie in Zwolle geweest, waar op boeiende wijze rondleidingen werden gehouden. De projectcommissie kon terugzien op een zeer geslaagd project.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.