kom ook lammetjes bewonderen bij schaapskooi de lemelerberg

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 130. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Doe de speurtocht via de gratis routeapp ‘Wandelen in Overijssel’ en ontdek wat schapen zoal eten en wat de herder in haar tas heeft. De Junior Rangers helpen je graag een handje. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentewegge van de streekmarkt en diverse muzikale klanken.

Heidebeheer
De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies graag meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie en informeert ze over hoe je de kudde kunt steunen.

Jong spul
De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten.

Wees welkom
De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Wees welkom en kom tussen 12.00 en 16.00 uur naar Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethem. Ook honden mogen mee, mits aangelijnd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.