junior dictee in ommen wie wordt spellingkampioen 2016

Het Junior Dictee is te vergelijken met ‘Het groot dictee der Nederlandse Taal’, alleen hoeven de leerlingen dit jaar niet de hele zin op te schrijven. maar ruim veertig invulwoorden. Degene die de meeste woorden goed heeft mag zich kampioen noemen. Het dictee is geschreven en wordt voorgelezen door Ton van der Monde uit Ommen. Een deskundige jury ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

Stef Valk van Het Koloriet, winnaar van de editie van 2015 kan zijn titel helaas niet meer verdedigen, hij is inmiddels van school af. Het kampioenschap ligt dus weer helemaal open. De nummers één en twee gaan door naar het Junior Dictee Overijssel dat op maandag 4 april in het Theater van Vrijetijdspark De Beerze Bulten plaats zal vinden.

De volgende scholen sturen kandidaten naar het Junior Dictee: Dennenkamp, Guido de Bresschool, St. Bernardus, Ichthus Lemele, Het Kardoen, Hoogengraven en Het Palet.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en vindt plaats op de bovenverdieping van de Bibliotheek. Voor de winnende school is er een wisselbokaal. Het Junior Dictee Ommen is een activiteit van Bibliotheek Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.