Home / archiefcentraal / je hoeft niet bang te zijn voor aanslagen want jezus leeft

je hoeft niet bang te zijn voor aanslagen want jezus leeft

“Ben je bang na de aanslagen in Brussel en Parijs? Nee, ik geloof in Jezus Christus”, was de reactie van een vrouw die op tv geïnterviewd werd. “Maar wat heeft dat met elkaar te maken?”, vroeg ds. Nederveen ’s middags. “Omdat Jezus opstond uit de dood en leeft, weet ik zeker dat ik straks ook opsta met een lichaam dat niet meer kapot gaat. Ik heb een toekomst”, besloot hij.

De overdenking werd omlijst met veel prachtige liederen, die door elf mensen muzikaal begeleid werden. Ook ’s morgens was er een gezamenlijke dienst waarin ds. Van Loon voorging.

“Wat was dat nou vrijdag”, werd er aan de kinderen gevraagd. “Waarom was het vrijdag allemaal zo verdrietig? En waarom zijn we vandaag zo blij? Omdat Jezus opgestaan is! En net als de vrouwen, die bij het graf kwamen kijken, mogen wij ook doorvertellen dat Jezus leeft!” Ds. Van Loon sloot hier in zijn preek mooi op aan.

De kinderen hadden vanaf biddag, begin maart, allerlei klusjes gedaan. Het geld dat ze hiermee verdiend hadden mochten ze in een grote glazen vaas doen. ’s Middags bleek dat ze maar liefst ruim 750 euro bij elkaar geklust hadden voor Woord en Daad.

De drie mooie bloemstukken, die vooraan op het podium stonden, staan nu te pronken in Rosengaarde, het Hospice en bij Philadelphia. De opbrengst van de collectes was voor de actie van Tear, Help de vluchteling, en voor de bestrijding van de onkosten voor deze diensten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.