inloopbijeenkomsten over plannen n340 n48 en n377

Tijdens drie inloopbijeenkomsten presenteert de provincie de plannen voor de N340, N48 en N377. De inloopbijeenkomsten vinden plaats op 8 maart in Balkbrug, 10 maart in Dalfsen en op 17 maart in Oudleusen.

In de Statenvergadering van 17 februari 2016 heeft een meerderheid van Provinciale Staten gekozen voor een uitgebreid pakket maatregelen om de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming op en rond de N340, N48 en N377 te verbeteren.

Tijdens de inloopbijeenkomsten kunnen belangstellenden tussen 16.00 en 20.00 uur de principeontwerpen bekijken. Op detailniveau kunnen zaken nog veranderen. Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel en haar adviseurs zijn aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden. De inloopbijeenkomsten zijn op:

•        Dinsdag 8 maart in ’t Trefpunt in Balkbrug (Meppelerweg 34).

•        Donderdag 10 maart in Het Roode Hert in Dalfsen (Hessenweg 41).

•        Donderdag 17 maart in De Wiekelaar in Oudleusen (G.W. Spiegelstraat 6).

Variant A gekozen
In december 2015 legden Gedeputeerde Staten een voorstel met twee varianten voor aan Provinciale Staten. Variant A voldeed aan de opdracht van Provinciale Staten om de N340/N48 en N377 te verbeteren in het kader van veiligheid, leefbaarheid en doorstroming. Maatregelen zijn onder andere fietsoversteken op de N340 en N377, weefvakken en rotondes op de N48 en een onderdoorgang in Balkbrug.

Met variant B werd voldaan aan het budgettaire kader. De belangrijkste knelpunten rond de doorstroming worden hiermee opgelost, zoals de aansluiting met de A28 en de kruispunten bij Ankummerdijk, Koesteeg en Oudleusen West. De maatregelen van variant A zouden vervallen met een keuze voor variant B. De Staten kozen op 17 februari 2016 in meerderheid voor variant A en daarnaast ook voor extra budget om knooppunt Varsen aan te pakken en een fietstunnel onder de N48 te realiseren. Het totale budget bedraagt daarmee € 200 miljoen.

Planning
Nu Provinciale Staten een definitief besluit hebben genomen over de uit te voeren maatregelen kan gestart worden met de voorbereiding van de aanbesteding en het wijzigen van het Provinciaal Inpassingsplan. Volgend jaar start ProRail met de bouw vanhet viaduct over het spoor, waarna het hoofdcontract wordt aanbesteed. De verwachte eindoplevering van het project staat gepland voor 2023.

Kijk voor meer informatie over de N340/N48 en N377 op www.overijssel.nl/n340n377.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.