hhc wint nipt bij scheveningen

Voor HHC is nog van alles mogelijk in de Topklasse zaterdag. HHC lijkt zich al te hebben verzekerd van promotie naar de Landelijke Divisie, de competitie boven de Topklasse die vanaf het volgende seizoen gevormd gaat worden. Echter zijn de verschillen in de top vijf zeer klein waardoor er voor HHC wellicht nog wel een bijzonder sprookje, het kampioenschap, in het verschiet ligt.

Er wordt week in week uit stuivertje gewisseld in de top vijf van de Topklasse. Voor HHC was het dan ook zaak om vooral naar zichzelf te blijven kijken en elke week zien te winnen, vandaag dus op bezoek bij Scheveningen. Scheveningen bevond zich voorafgaand aan het duel op de elfde plek op de ranglijst.

HHC begon niet goed aan de wedstrijd en zagen de Scheveningers al snel op voorsprong komen. Michael Ros scoorde namens de thuisploeg in de 13e minuut de 1-0. Twee minuten voor de rust kwam HHC vervolgens nog net voor de theepauze op gelijke hoogte door een doelpunt van Koos Werkman.

In de tweede helft kwam HHC tien minuten na rust voor het eerst op voorsprong. Spits Rob van der Leij nam de 1-2 voor zijn rekening. HHC wist deze voorsprong niet verder uit te breiden waardoor het tot het eindsignaal spannend bleef in Zuid-Holland. HHC trok de 1-2 voorsprong echter over de streep en pakte zo drie belangrijke punten.

Na afloop van de wedstrijd konden de Hardenbergers vervolgens ook met genoegen kennis nemen van het feit dat zowel Spakenburg (2-6 tegen Katwijk) en Kozakken Boys (2-1 bij Rijnsburgse Boys) vanmiddag verloren. Hierdoor stijgt HHC naar een gedeelde tweede plek op de ranglijst. De verschillen blijven echter norm klein bij de eerste vijf waar voorlopig alleen Katwijk de dans om positiewisselingen lijkt te ontspringen.

Volgende week speelt HHC thuis tegen Rijnsburgse Boys. Wederom een belangrijke wedstrijd voor HHC, zeker gezien het feit dat ook Katwijk – Kozakken Boys op het programma staat. Aanvang op Sportpark de Boshoek is om 14:30u.

Stand bovenin Topklasse zaterdag:
1. Katwijk – 47
2. HHC Hardenberg – 41
3. Excelsior Maassluis – 41
4. Spakenburg – 40
5. Kozakken Boys – 40
6. Barendrecht – 36