het reestdal ontwaakt

De natuur ontwaakt
Nu het winterseizoen achter ons ligt en de natuur om ons heen de winterrust van zich afschudt, is er tijdens deze excursie aandacht voor het ontwaken van de natuur. Planten, bomen en struiken die voorzichtig hun eerste groen weer laten zien, waar anderen al bloei in het vizier hebben. Ook de vogels en de dieren maken zich op voor het nieuwe seizoen.

Ga op zondag 20 maart mee op voorjaarsexcursie door het Reestdal. Start van de wandeling is vanaf bezoekerscentrum De Wheem, de kosten voor deze excursie bedragen €3 per persoon (kinderen €1,50). Donateurs van Landschap Overijssel kunnen gratis deelnemen.

Exposities in De Wheem
In bezoekerscentrum De Wheem kunnen bezoekers in de Gelagkamer een kijkje nemen bij de expositie van natuurfotograaf Paul Mentink. Als bioloog – hij studeerde van 1975 tot 1983 biologie in Wageningen – leerde Paul Mentink naar allerlei details van planten en dieren kijken. Zijn oog voor detail is dan ook in iedere foto terug te vinden. Zijn jeugdjaren in de Noordoostpolder vol rechte wegen en kavels vormden zijn voorliefde voor regelmatige patronen.

Op de Deel van de Wheem is een expositie te zien van Janny Spijkerman van Weidevogelbescherming Avereest. Prachtige foto’s en een levensecht broedgebied tonen de inspanningen van weidevogelbeschermers én agrariërs om bedreiging in de vorm van onder andere predatie – het fenomeen waarbij vogels en zoogdieren die eieren en kuikens van weidevogels opeten – proberen af te wenden.
Beide exposities lopen nog tot eind mei.

De Wheem
Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend ben je welkom voor een kop koffie of thee en een stuk heerlijke Reestdalkoek. Een vaste expositie op De Deel geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. De activiteiten in en rondom De Wheem worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Foto: Erik Bennink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.