hardenberg week lang in het teken van paardensport

PAARD 2016 is afgelopen weekend afgetrapt met een ponyweekend. Onder meer de KNHS Jeugdcompetitie en de KNHS Hartog Luzerne Trophy zijn verreden. De rest van de week staat het paardenevenement in het teken van de paardensport met als absoluut hoogtepunt de Rabobank Grote Prijs van Hardenberg op zaterdagavond.

Onder toeziend oog van bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat werden afgelopen zaterdag diverse jeugdcompetities verreden. Pam Nieuwenhuis won in de categorie Children, Kessy van Berlo was de beste bij de junioren en Berber Dijkman won bij de Young Riders. Bij de Pony’s lichte Tour won Jamies Schlief, terwijl Elike Morsink de beste was in de categorie Pony’s zware Tour. De KNHS Hartog Luzerne Trophy is gewonnen door Iris Michels. Het ponyweekend werd afgesloten met het spectaculaire sixbar-springen.

Deze week komen de paarden in de ring en is er doorlopend sport in de klasse B tot en met ZZ. Het afsluitende hoogtepunt is de 1.40m Grote Prijs op zaterdagavond. Daarnaast is er op zaterdag een wedstrijd voor zes- en zevenjarige springpaarden en voor de durfals een rubriek ‘Springen zonder zadel’. Vorig jaar werd er op de blote rug van een paard over een hoogte van 1.80m gesprongen. Tot donderdag zijn alle concours gratis te bezoeken, met uitzondering voor de tuigpaardenavond. Meer informatie en ticketverkoop: www.paardhardenberg.nl.

Tuigpaardenavond
Dit jaar is PAARD 2016 uitgebreid met een spectaculaire tuigpaardenavond. Na een korte afwezigheid, keert het sensationele onderdeel op woensdagavond 2 maart weer terug in Evenementenhal Hardenberg. Deze avond staat volledig in het teken van het aangespannen paard. Shows en wedstrijdrubrieken met tuigpaarden, Hackneys en Friese paarden wisselen elkaar af. Een feestelijke avond voor tuigpaardliefhebbers. De organisatie nodigt daarom iedereen uit om te genieten van de mooiste tuigpaarden, koetsen en natuurlijk de Oudhollandse gezelligheid.

Het programma begint op deze avond om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 18.30 uur. Bezoekers die voor 18.45 uur binnen zijn, krijgen een gratis broodje gehaktbal. Tickets zijn in de voorverkoop voor 8 euro online te bestellen via www.evenementenhal.nl/tuigpaarden2016 of te verkrijgen bij de deur voor 10 euro.

Futury Guys
Voor spektakel en sfeer zorgen ook de Future Guys in hun showblok op vrijdagavond 4 maart. Verder is de traditionele tuigpaardenavond terug van weggeweest. Behalve tuigpaarden komen op deze woensdagavond 2 maart ook Hackney’s en Friezen in de baan. Kortom, sport en entertainment wisselen elkaar non-stop af tijdens PAARD 2016.

Netwerkavond
Op donderdag 3 maart houdt Het Ondernemershuis Vechtdal samen met PAARD 2016 een netwerkavond voor ondernemers uit het Vechtdal. De netwerkavond begint om 19.00 uur met een inhoudelijk programma. Aansluitend houdt voorzitter Bert Beun van HHC Hardenberg een presentatie over sport en ondernemerschap. Hierna volgt er een actieve workshop door ondernemer Marcel Slomp omtrent aikido.

Na de workshop, wordt de avond vervolgd met een borrel op de VIP-tribune van PAARD 2016 tijdens het spectaculaire masterspringen. Kortom; een unieke netwerkavond voor ondernemers uit het Vechtdal. Tickets zijn voor 70 (excl. BTW) online te koop via www.paardhardenberg.nl/netwerken.

Hollandse Hits-avond
Op vrijdagavond vindt een Hollandse Hits-avond plaats. Entree is hiervoor gratis. Op deze avond klinken de echte Hollandse meezingers door de speakers. Het feest begint om 22.30 uur en gaat door tot middernacht.

Rabobankdag
Het paardensportevenement wordt op zaterdag 5 maart afgesloten met een Rabobankdag. Leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding, waardoor deze dag voor hen vrij toegankelijk is. Bij het ledenmagazine Dichterbij dat eind februari verscheen, ontvingen leden een unieke toegangscode om online kaarten te bestellen. Er zijn maar liefst 3.000 kaarten beschikbaar voor Rabobankleden en hun introducés.

Grote prijs en ruiterbal
Na de Grote Prijs op zaterdagavond, wordt het evenement afgesloten met het Black & Bianco Ruiterbal. Ook hiervoor is de entree gratis. Het feest begint vanaf 22.30 uur en duurt tot middernacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.