Home / archiefcentraal / han noten wil in aanmerking komen voor herbenoeming

han noten wil in aanmerking komen voor herbenoeming

Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen heeft de gemeenteraad van Dalfsen en Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel, mw. Ank Bijleveld-Schouten, laten weten dat hij voor herbenoeming in aanmerking wil komen. Op 1 februari 2017 loopt de eerste ambtstermijn van burgemeester Han Noten af. Hij is dan zes jaar burgemeester van de gemeente Dalfsen.

Han Noten kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste periode: “Burgemeester zijn is een prachtig vak. Burgervader zijn van Dalfsen geeft me veel voldoening. Dalfsen heeft in de afgelopen jaren veel gerealiseerd op verschillende gebieden en dat is mooi om te zien. Burgemeester zijn van deze prachtige gemeente en iets kunnen betekenen voor de gemeenschap, in goede en slechte tijden, maakt het dat ik graag voor herbenoeming in aanmerking kom. Graag ga ik samen met de raad en de wethouders door met het besturen van deze mooie gemeente. Er komen er nog mooie uitdagingen in de komende jaren, zoals de doorontwikkeling van het Waterfront in Dalfsen en het Kulturhus in Nieuwleusen.”

Bij de herbenoemingsprocedure is een belangrijke rol weggelegd voor de gemeenteraad. De raad moet een aanbeveling afgeven aan de minister van Binnenlandse Zaken. De minister volgt die aanbeveling in principe op in zijn voordracht, waarna een Koninklijk Besluit tot herbenoeming volgt.

De minister verwacht een aanbeveling van de raad voor 1 oktober 2016. Dit betekent dat de raad nog voor de zomer een commissie zal instellen die de aanbeveling moet voorbereiden. De commissie zal met de burgemeester en de Commissaris in gesprek gaan. Daarbij gaat het niet alleen over een terugblik op de afgelopen zes jaar, maar ook om wensen ten aanzien van het functioneren van de burgemeester in de nieuwe ambtstermijn. De procedure wordt begeleid door de griffier van de gemeenteraad van Dalfsen en wordt bewaakt door de kabinetschef van de Commissaris.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.