Home / archiefcentraal / geslaagde start groene loper vechtdal

geslaagde start groene loper vechtdal

De Groene Loper wil bewoners betrekken bij lokale natuur, landschap en biodiversiteit. De gedachte is dat door betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen en zorgzaam met de natuur omgaan wordt gestimuleerd. Het is de bedoeling dat groene initiatieven die er zijn, maar ook nieuwe initiatieven, aan elkaar gekoppeld worden, om zo een ‘loper’ uit te leggen over het gehele Vechtdal, waarvan de natuur profiteert.

Na een presentatie werd er in groepen nagedacht hoe je in samenwerking met anderen uit je buurt die buurt groener en natuurlijker kunt maken. En daar kun je weer allerlei groepen mensen bij betrekken. Tijdens het brainstormen werden de eerste contacten al gelegd! Er werd nagedacht over de mogelijkheden die er zijn en de resultaten die je met een brede inzet kunt bereiken. Wat tot een mooi resultaat leidt in de ene kern, kan ook heel goed werken in de andere. Ook lokte een en ander uit om eens goed na te denken over je eigen omgeving en hoe natuur daar meer ruimte kan krijgen.

Na afloop werden de eerste aanmeldformulieren voor een voucher al meegenomen, maar aanmelden voor de Groene Loper kan nog tot 1 juni. De vouchers van maximaal 500 euro kunnen nieuwe initiatieven een zetje geven om zich sneller te kunnen ontwikkelen. De organisatie van de startbijeenkomst Groene Loper Vechtdal is blij met het enthousiasme van de deelnemers en is ervan overtuigd, dat het Vechtdal een stuk groener zal worden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.