gemeente ommen aan de slag met riolering

Het onderhoud aan de riolering wordt met diverse methodes uitgevoerd. De meeste methodes zijn van binnenuit de riolering uit te voeren. Denk daarbij aan reinigen van leidingen en verwijderen van obstakels, zoals bijvoorbeeld boomwortels, door water onder hoge druk door de buizen te spuiten.

Ook worden stukken riolering voorzien van een zogenoemde relining. Hierbij wordt als het ware een nieuwe buis in de oude buis aangebracht. Deze methode voorkomt dat hele straten moeten worden opgebroken om de riolering te vervangen. De omvang van het relinen is per locatie verschillend. Dit kan variëren van stukjes van 60 centimeter tot stukken van 50 meter.

Daarnaast zijn er ook locaties waarbij het niet mogelijk is om de werkzaamheden vanaf de binnenkant van de riolering worden uit gevoerd. Op deze locaties is het noodzakelijk dat de riolering wordt opgegraven. De bewoners van deze wegen worden hiervan op de hoogte gebracht.

Ondanks dat de meeste werkzaamheden vanaf de binnenkant van de riolering wordt uitgevoerd, brengen alle werkzaamheden overlast met zich mee. Deze overlast varieert van een vrachtwagen die op de weg staat voor bijvoorbeeld een reiniging tot een wegafsluiting voor de locaties waar gegraven moet worden. Ook op de locaties waar een deel van de rioolbuis wordt voorzien van een relining, is soms een tijdelijke afsluiting van de weg nodig. Op de plek waar de relining in het riool wordt gebracht, zullen één of twee vrachtwagens de rijbaan blokkeren.

De uitvoering van deze werkzaamheden zal plaats vinden in de periode van 29 maart 2016 tot 28 mei 2016 en ligt in handen van NTP Infra b.v. uit Hattem. Zij gaan dit project uitvoeren in samenwerking met Vandervalk+de Groot uit Montfoort. Naast de uitvoering van de werkzaamheden, informeert NTP Infra de bewoners en bedrijven over het rioolonderhoud. Daarbij geven zij ook informatie wat de werkzaamheden inhouden, wat de gevolgen van de werkzaamheden voor het gebruik van de afvoer en de duur van de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.