Home / archiefcentraal / gemeente dalfsen scoort op alle fronten

gemeente dalfsen scoort op alle fronten

De provincie is toezichthouder voor de uitvoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), Wet ruimtelijke ordening (Wro), Archiefwet en de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning. Daarnaast houdt de provincie toezicht op de financiën van de gemeente.

Er staat druk op de gemeentefinanciën, bijvoorbeeld door herverdeeleffecten van het gemeentefonds en veranderende regelgeving op grondexploitaties. Verder hebben gemeenten door decentralisaties extra taken gekregen, zoals bijvoorbeeld de jeugdzorg terwijl ze daarvoor minder geld krijgen van het Rijk. Desondanks zijn veel gemeenten erin geslaagd een sluitende begroting en/of meerjarenraming te maken. 

Op basis van de toetsing zal de provincie dit jaar zes gemeenten intensiever volgen. Dat zijn Almelo, Haaksbergen, Twenterand, Zwartewaterland, Losser en Kampen. De andere gemeenten worden op afstand gevolgd. Het kan zijn dat een gemeente op een bepaald beleidsterrein aandachtspunten heeft en wordt er alleen op dat domein intensief gevolgd. De gemeenten Dalfsen, Rijssen-Holten, Oldenzaal, Olst-Wijhe en Tubbergen voldoen op alle toezichtdomeinen aan de wettelijke vereisten.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.