Home / archiefcentraal / gemeente dalfsen betaalt ouderbijdrage voor jeugdhulp terug

gemeente dalfsen betaalt ouderbijdrage voor jeugdhulp terug

De ouderbijdrage voor jeugdhulp die in 2015 werd geheven bij hulp buitenshuis is door het kabinet met ingang van 2016 afgeschaft. Deze ouderbijdrage moest in 2015 worden betaald omdat men er vanuit ging dat ouders kosten zouden besparen door één of meer dagdelen verblijf buitenshuis. In de praktijk bleek dit vaak niet het geval te zijn.

Daarnaast bleek het innen van de eigen bijdrage administratief lastig en duur. Het besluit om de ouderbijdrage af te schaffen heeft daarnaast ook te maken met de vrees dat de kosten ouders soms zou weerhouden om hulp te vragen. Het college van de gemeente Dalfsen is van menig dat deze argumenten ook gelden voor betaalde ouderbijdrage over 2015 en heeft daarom besloten om de al betaalde ouderbijdrage terug te storten. 

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.