geen drieslag wel rotbrink

De Drieslag is inmiddels al vier jaar lang verleden tijd. Vanaf de eerste plannen in 2002 voor het 28 hectare grote terrein loopt het project moeizaam. De Drieslag zou plaats moeten bieden voor respectievelijk woningbouw, sportvoorzieningen en bedrijvigheid. Kosten voor de gemeente Ommen: veertig miljoen euro. Het project mislukt en om de financiële verliezen te beperken trekt de gemeente de stekker er in 2012 vroegtijdig uit.

Opvallend is hoe oud-burgemeester Arend ten Oever een jaar daarvoor, in 2011, aan RTV Oost meldt dat hij trots is op het plan, waaraan hij zelf aan de wieg heeft gestaan. Het falen wijt hij aan de economische recessie. Uit een onderzoeksrapport blijkt dat er fouten zijn gemaakt onder het bewind van de inmiddels gepensioneerde burgemeester. Zelf zei hij dit zich niet voor te kunnen stellen.

Tegenwoordig kunnen ondernemers die zich graag op een bedrijventerrein in Ommen vestigen terecht op bedrijventerrein De Rotbrink. Het is het meest recente bedrijventerrein dat is gebouwd op de plek van voormalig sportterrein, dat dezelfde naam droeg. In tegenstelling tot de plannen voor de Drieslag biedt het huidige bedrijvenpark geen ruimte voor sportvoorzieningen. Wel kan op enkele kavels een bedrijfswoning gebouwd worden.

In afwachting van antwoorden van de projectorganisatie wordt binnenkort in dit dossier gepubliceerd in hoeverre dit bedrijventerrein succesvol is. Ook de Lokale Partij Ommen is benaderd met vragen. De partij heeft vorige maand een brief ingezonden met vragen omtrent de Rotbrink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.