Home / archiefcentraal / expositie in heileuvers schilderijenhuis dalmsholte

expositie in heileuvers schilderijenhuis dalmsholte

Menigeen doet Tine verbazen over de perfecte manier van schilderen. Op minuscule manier portretteert zij mening boerderijdier. Aan elk detail wordt gedacht. Zij schildert de dieren na van foto’s die ze zelf eerst maakt. Door de dieren te fotograferen vanuit een laag camera-standpunt, lijken de dieren imposanter.Tine schildert realistisch maar toch zijn haar schilderijen anders dan de nageschilderde foto, ze krijgen iets extra’s mee. Dit komt door het kleurgebruik, door de strakke overgangen en door het accentueren van karakterlijnen. Zelf zegt ze dat haar schilderijen een vleugje ‘strip’ mee krijgen. De dieren worden hierdoor nog aandoenlijker en aaibaarder. Om alle aandacht te vestigen op het geportretteerde dier, schildert Tine strakke achtergronden of slechts een zonnige wolkenlucht.

Op de website van Tine zijn al haar schilderijen te zien; www.tinevanhouselt.nl.

De expositie is te zien tijdens openingstijden van maandag tm vrijdag van 9.00 tot 18.00 Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 zondag en dinsdag (wintertijd) gesloten. www.heileuver.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.