Home / archiefcentraal / emotionele reactie handbalster jill kooij van sercodak

emotionele reactie handbalster jill kooij van sercodak

Het valt niet te beseffen dat Sercodak Dalfsen het volgende seizoen te stekker eruit zal trekken vanwege financiële redenen. Het is voor sommige onbekenden misschien maar handbal, maar het is voor ons, ons leven!

Ik ben vorig seizoen overgestapt van VOC Amsterdam naar Sercodak Dalfsen. Mijn plezier in handbal is na dit seizoen ongekend. Ik wilde de beste zijn en mijzelf individueel verbeteren als cirkelspeelster. Toen Sercodak Dalfsen mij belde was ik nogal geschokt, ik van VOC naar Sercodak? Ik had er eerder nog niet over nagedacht aangezien het een beetje als een Feyenoord-Ajax wordt gezien. Na een goed gesprek met Peter Portengen en Rene Cloo heb ik toch deze stap gezet, omdat hun super trainingsschema van 16 uur trainen in de week onder leiding van Peter aan te gaan! Dit is een keuze waar ik nooit spijt van zal hebben.

Ik ben in één seizoen fysiek, mentaal en voornamelijk technisch zoveel verbeterd! Daarnaast ben ik niet alleen in Dalfsen gaan handballen, maar ben ik er ook gaan wonen met nog elf andere speelsters uit mijn team. Van Amsterdam, Limburg, Rotterdam en noem maar op zijn deze meiden bereid geweest om hun droom als handbalster waar te maken.

In de loop van het seizoen ben ik gaan kijken wat ik nou nog meer wilde met handbal. En ja hoor, dat was al snel bekend voor mij: Ik wil zo ongelooflijk goed worden in Nederland onder leiding van Peter met veel uren trainen, dat mijn volgende stap het buitenland is. Sercodak Dalfsen is een club die daar een goede opleiding voor heeft, aangezien er elk jaar een hoop speelsters na de goede opleiding door het buitenland worden gevraagd.

Speelsters als Kelly Dulfer, Lynn Knippenborg, Martine Smeets, Angela Malenstein, Esther Schop, Debbie Bont, Inger Smits, Annick Lipman, Isabelle Jongenelen, Angela Steenbakkers, Myrthe Schoenaker en ga zo maar veder. Speelsters die bekendstaan als dé handbalsters van het Nederlands handbalteam die zich aan het kwalificeren zijn voor de Olympische Spelen hebben allemaal een opleiding bij Sercodak Dalfsen gehad.

Wij hebben al zoveel bereikt met dit team. Denk terug aan de Europacup tegen Polen waar wij thuis helaas verloren, maar in Polen in de laatste seconden de wedstrijd wonnen! Wie had dat gedacht? Door naar de volgende ronde in de Europacup. Ons avontuur erna in Hongarije waar wij eerst thuis werden overmeesterd, maar waar wij uit in Hongarije met twee doelpunten verschil verloren. Het jonge team van Sercodak Dalfsen die dit toen even voor elkaar kreeg! Dat is toch prachtig?!

Niet alleen de speelsters die elkaar nu moeten loslaten, maar ook de competitie zal een stuk minder leuk zijn in Nederland volgend seizoen..
Daarnaast woon ik nu samen met elf meiden en ben ik met de rest van het team meer dan 20 uur samen in de week. Voor mij betekent dit dat ik mijn team, oftewel mijn zusjes, gedag zou moeten zeggen na dit mooie seizoen.

Ook staat er een trainer en begeleiding en bestuur en sponsoren dat een hart heeft voor de club en er naast hun werk keihard elke dag uren lang nog mee bezig zijn voor ons, maar ook de diehard Dalfen fans! Die alles voor de club over hebben. Die vijf uur voor de wedstrijd aanwezig zijn om alles voor de wedstrijd op te bouwen, die een hart hebben voor handbal en Sercodak, die met hun trommels en toeters er helemaal klaar voor zitten om dalfsen naar de overwinning te schreeuwen!

Moeders en en vaders die alles doen voor hun dochters droom en telkens maar mee reizen om hun dochter te zien spelen en zich te verbeteren. Meiden met een passie voor handbal en die een droom hebben die in het buitenland ligt, die alles ervoor willen laten om de top te bereiken, die twee uur van huis willen wonen. Om dit te halen, meiden van 15 die deze stap gezet hebben! Die bereid zijn op zichzelf te wonen voor hun droom!

Dit concept van 16 uur trainen dat geen enkel andere club heeft, een concept dat zo geweldig is! Dit mag toch niet verdwijnen?
Maandag: 3 uur trainen
Dinsdag: 4 uur trainen
Woensdag: 2 krachttrainen
Donderdag: 4 uur trainen
Vrijdag: 1,5 uur trainen
Zaterdag: wedstrijd

Dit is een oproep aan alle sponsoren aan alle mensen die een hart hebben voor sport, handbal en meiden met een droom! Wij willen Dalfsen niet loslaten, wij willen ons financiële plaatje compleet! Wij willen handballen en onze droom afmaken, wij willen bij elkaar blijven!
Wij willen een Dalfsen dat overeind staat en niet een Dalfsen dat niet meer bestaat!

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.