Home / archiefcentraal / eiertikken dit jaar op het vernieuwde marktplein in ommen

eiertikken dit jaar op het vernieuwde marktplein in ommen

Maar liefst drie generaties Martens, Gerard, Erwin en kleinzoon Vincent, gaan met hun ouderwetse, houtgestookte kookketel aan de slag om de honderden eieren te koken en te kleuren. Het kleuren gebeurt met puur natuurlijke producten. Op meerdere punten op het plein kun je bij o.a. kleindochter Madelaine Martens vanaf 11.00 uur de eieren kopen en deelnemen aan de enige echte Ommer Paastraditie, het Eiertikken.

Wie houdt zijn of haar ei het langst heel? Kom en doe mee. Neem het zoutpotje maar mee, want mocht jouw eitje breken? Geef je deze af aan jouw tegenstander, die kan dan het eitje lekker opeten. De eieren zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook nog eens fantastisch.

De organisatie hoopt op fantastisch mooi weer, want het Flater Pret Orkest verzorgt de muziek.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.