Home / archiefcentraal / duur verlies voor lemele

duur verlies voor lemele

Lemele kent tot dusver een uitstekend debuutseizoen in 3D nadat het vorig jaar kampioen werd. Het heeft het hele seizoen tot nu toe op een verdienstelijke plek in de middenmoot gestaan maar kruipt de laatste weken steeds meer richting de elfde plek op de ranglijst, de plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent tegen degradatie.

Vandaag kon Lemele op bezoek bij Achilles Enschede, de nummer dertien van de ranglijst, goede zaken doen als het won. Wanneer Lemele zou verliezen, zou Achilles hen echter tot op één punt naderen op de ranglijst. Helaas voor Lemele werd dit laatste scenario vanmiddag waarheid.

Achilles en Lemele waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De eerste helft zou in 1-1 eindigen door een openingstreffer van Achilles-speler Job ter Horst (’26) die kort daarna gevolgd werd door een eigen doelpunt van Achilles na een half uur spelen.

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht tot aan het laatste kwartier. Toen gaf Lemele in luttele minuten het duel ineens uit handen. Job ter Horst zorgde met zijn tweede van de middag op nieuw voor de voorsprong in de 77e minuut. Vijf minuten later besliste Rudolf Oostindie namens de thuisploeg het duel en direct daarna maakte Job ter Horst zijn hattrick compleet. De wedstrijd eindigde hierdoor in een 4-1 nederlaag voor Lemele.

Door de nederlaag ziet Lemele Achilles dus tot op één punt naderen. De strijd om direct lijfsbehoud belooft de komende weken daardoor spannend te blijven met een aantal ploegen die strijden om de felbegeerde veilige tiende plek op de ranglijst in 3D. Volgende week speelt Lemele in dat kader dan ook wederom een belangrijk duel. Dan gaat het op bezoek bij Zelos in Zelhem.

Stand onderin 3D:
10. Lemele – 19
11. Achilles E – 18
12. Zelos – 18
13. RKSV – 17

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.