Home / archiefcentraal / dure nederlaag voor hhc

dure nederlaag voor hhc

HHC ging vanmiddag op bezoek bij Spakenburg en het beloofde een spannend duel te worden. HHC was de gedeeld nummer drie van de ranglijst en Spakenburg de gedeeld nummer vijf van Topklasse zaterdag. Het verschil tussen beide ploegen voorafgaand aan het duel was vier punten en bij winst zou HHC Spakenburg definitief uitschakelen in de strijd om de titel in de Topklasse zaterdag.

Het werd echter een andere middag in deze knotsgekke competitie. In Spakenburg waren de Hardenbergers in de eerste helft niet de mindere van Spakenburg maar gingen desondanks toch met een achterstand de rust in. In de 32e minuut scoorde Peter de Lange namens Spakenburg de 1-0 en dit was de enige treffer in het eerste bedrijf.

Deze 1-0 achterstand voor HHC bleef tot een klein kwartier voor tijd staan. In de 78e minuut werd het duel beslist in het voordeel van Spakenburg via een doelpunt van invaller Kees Tol. De aansluitingstreffer van HHC in blessuretijd, een doelpunt van Dennis Krohne na een fraaie assist van invaller Kevin Görtz, kwam dan ook te laat voor HHC om nog aanspraak te mogen maken op een punt.

Een dure 1-2 nederlaag voor HHC dat namelijk niet de enige ploeg uit de top vier was dat vanmiddag punten liet liggen. Koploper Katwijk ging verrassend met 1-0 onderuit bij Capelle en ook nummer twee Excelsior Maassluis liet thuis twee punten liggen tegen IJsselmeervogels (2-2).

Het stuivertje wisselen bovenin de Topklasse zaterdag blijft dus voortduren en de top heeft zich na vanmiddag uitgebreid naar maar liefst zes ploegen die allen nog kans maken op het kampioenschap. Het beloven dan ook nog zes spannende speelronden te worden in de Topklasse zaterdag en voor HHC Hardenberg.

Volgende week staat er geen speelronde op het programma tijdens het paasweekend. Een week later op zaterdag twee april speelt HHC Hardenberg thuis tegen DVS’33 Ermelo. Tijdens die speelronde staan er geen onderlinge duels tussen ploegen uit de top zes op het programma dus zal het voor HHC zaak zijn om geen onnodige averij op te lopen.

Stand bovenin Topklasse zaterdag:
1. Katwijk – 47
2. Kozakken Boys – 46
3. Excelsior Maassluis – 45
4. HHC Hardenberg – 44
5. Spakenburg – 43
6. Barendrecht – 43

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.