doorbraak snel internet in dalfsen en ommen

“Nu is de weg vrij om vrij te handelen in de markt en zeker nu er aansluiting is met Ommen, Raalte en een aantal plaatsen in Twente, wordt het voor patijen interessant en kunnen wij een vuist maken. Wij hebben een interessante marktpartij gevonden en dat is SIF die voor ons de aanleg gaat uitvoeren. Wij zijn met negen gemeenten overeengekomen dat overal dezelfde voorschriften en vergunningen worden gehanteerd, waarin Dalfsen het voortouw heeft genomen. Het gaat nu in het grote gebied om ongeveer 38000 aansluitingen. Laat die kans nu niet lopen en besluit mee te doen.”

“Timo Veen was blij dat we nu weten waar we staan in het Vechtdal en we werken nu samen met Ommen. Breedband Internet is nodig om samen vitaal oud te kunnen worden in het buitengebied voor onder andere zorg op afstand, werken op afstand, tv kijken, telefonie en ondernemen, leren op afstand. Waarom nu een volle week naar school? Waarom nu volle weken naar kantoor? Dit kan een groot fileprobleem oplossen. Maar denk ook aan beveiliging nu er overal wordt ingebroken. Camera’s die je kunt volgen op je mobiele telefoon. Alles is straks mogelijk.”

De kosten per aansluiting bedragen voor 96% van de inwoners € 9,95 per maand, een vast bedrag wat alleen maar geïndexeerd wordt. 4% van de aansluitingen ligt zo ongunstig dat daarvoor een speciale berekening moet worden gemaakt en mogelijk meer gaat kosten. Ook dit is te beperken door zelfwerkzaamheden. In elk geval worden er met die bewoners vooraf inzichtelijke afspraken gemaakt. Aansluitingen zijn zonder kosten opzegbaar. Voor die kosten heb je heel veel meer mogelijkheden en je betaalt straks niet meer dan het huidige tarief.

De deelname moet minimaal 50% bedragen. In september/oktober komen bestuursleden van Plaatselijk belang bij je langs voor eventueel nadere uitleg en zij proberen je mee te krijgen. Daarna volgen in november door SIF de bijeenkomsten voor het opstellen van aansluitcontracten of ze komen bij je langs. SIF geeft je de mogelijkheid te kiezen uit vijf providers, waar op dit moment KPN nog niet bij zit, maar wie weet willen die alsnog meedoen omdat ze een hele grote klantenkring dreigen te verliezen.

Kijk voor meer informatie op wwwvechtdalbreed.nl.

Foto: DalfsenNet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.