Home / archiefcentraal / dommerdieck verliest eerste korfbalveldwedstrijd

dommerdieck verliest eerste korfbalveldwedstrijd

Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdick verloor zaterdag haar eerste veldwedstrijd van Lemmer (20-12). Onderstaand verslag werd door de ploeg uit Nieuwleusen ingestuurd.

De zaal is weer ingeruild voor het veld en 26 maart mocht het eerste team van d’Ommerdieck aantreden op het gras van Lemmer. Gelukkigerwijs had de lente ook besloten haar intrede te doen en zodoende kon er onder een heerlijk zonnetje de wedstrijd aangevangen worden. Alleen de wind leek een mooie doelpuntrijke wedstrijd nog in de weg te kunnen staan. Al snel werd duidelijk dat niet alleen de wind roet in het eten gooide, maar ook Lemmer leek niet mee te willen werken aan een mooie wedstrijd. Iedere beslissing van de scheidsrechter werd voorzien van een forse lading kritiek, iedere onderschepping van d’Ommerdieck leidde tot verontwaardiging en iedere overtreding van d’Ommerdieck was schandalig en zou moeten bestraft worden met een kaart. Hierdoor was er de gehele wedstrijd geen sprake van een sportieve sfeer.

Daarnaast werd er natuurlijk ook nog gewoon gekorfbald. Lemmer nam al snel een 2-0 voorsprong en d’Ommerdieck wist deze achterstand wel iedere keer goed te maken, maar Lemmer reageerde hier elke keer direct op met ook een treffer. Hierdoor werd de rust bereikt met een 9-7 stand in het voordeel van Lemmer, gezien de weersomstandigheden geen slechte score. Wel werden er door beide partijen veel plaatsingsfouten gemaakt door de wind die over het open veld blies. In de rust werd dit dan ook nog even aangestipt en getracht zou worden om deze fouten uit het spel te halen.

Het begin van de tweede helft liet hetzelfde patroon zien als de eerste helft. Beide ploegen scoorden om en om, waardoor de voorsprong van Lemmer in stand gehouden werd. Echter wist d’Ommerdieck na de 13-11 nog maar eenmaal de korf te vinden en Lemmer maar liefst 7 keer. Dit bracht de eindstand op 20-12, een geflatteerde maar verdiende overwinning van Lemmer.

Doelpunten aan d’Ommerdieckzijde werden gemaakt door: Jasper Batterink 4x, Stefan van Veldhuizen 3x, Martin Alteveer 1x, Carla Aalbers 1x, Gerja Eijkenaar 1x, Miranda Huzen 1x, Roel Kikkert 1x

Zaterdag 2 april speelt d´Ommerdieck thuis tegen Wolderwijd 1 uit Zeewolde. De aanvangstijd is 15.45 uur.

Lees ook

USV wint met 5-0 van Vilsteren

NIEUWLEUSEN/VILSTEREN – De ervaren coach Dik Runherd had de geel/zwarte Vilsteren-bus een klein uurtje uitstekend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.