de stoomfabriek definitief nieuwe naam voor theater

De naam van het theater in Dalfsen ‘De Stoomfabriek’ is definitief, dat bleek tijdens de vragen die er van verschillende kanten kwamen tijdens de raadsvergadering van vanavond, zo meldde DalfsenNet. Ook de naam van het complex dat in de voorgevel komt, ‘Stoomcichoreifabriek’ is definitief en het horecagedeelte heeft de naam ‘De fabriek’.

De raad, bestaande uit onder andere Gemeentebelangen en het CDA, was benieuwd naar hoe de besluitvorming gelopen was en wie er bij betrokken waren. Burgemeester Han Noten gaf aan dat hij zelf met de wethouder de definitieve vaststelling had gedaan. Maar er is overleg geweest met de familie Schrijver die betrokken is geweest bij het behoud van het gebouw, een werkgroep en de gebruikers van de horeca, aldus wethouder Von Martels.

De naamgeving is definitief en onomkeerbaar, omdat inmiddels de huisstijl door het Cibab in ontwikkeling is en ook de programmering is gemaakt. “Elke naam zou vragen kunnen oproepen, maar we gaan in elk geval voor een echt theater.” De heer Uitslag van het CDA vond het jammer dat er geen betrokkenheid van de inwoners is geweest bij de besluitvorming. De wethouder gaf ook aan dat hij dit een volgende keer misschien anders zou doen, mocht zich een dergelijke situatie voordoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.