Home / archiefcentraal / circa 300 bestuurders op de bon bij controle in vechtdal

circa 300 bestuurders op de bon bij controle in vechtdal

Bij diverse radarcontroles op wegen in het Vechtdal zijn zaterdag zo’n 300 weggebruikers op de bon geslingerd. Drie bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt.

De politie had de toename aan controles al aangekondigd. Ook de komende tijd wordt door de politie verscherpt toezicht gehouden in het Vechtdal.

Met name op de N377 van Nieuwleusen tot en met Slagharen werd er gecontroleerd. Meerdere bestuurders werden staande gehouden, onder andere voor het niet dragen van een gordel.

Rijbewijzen ingevorderd
Op de Nieuwlandseweg in De Krim werden twee rijbewijzen ingevorderd. Een beginnend bestuurder reed daar 123 km/u in plaats van 60. Ook werd een motorrijder geklokt op 147 km/u op deze weg. Zijn pieksnelheid was zelfs 180 km/u.

In Balkbrug werd het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd. Deze reed 115 km/u waar 60 is toegestaan.

200 hardrijders in Ommen
De radarcontrole op de N340 bij Ommen leverde flink wat hardrijders op. Er werd circa 200 keer proces verbaal uitgedeeld en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 op deze 80-weg.

Op de N36 bij Mariënberg werd tijdens de radarontrole 37 keer te hard gereden, met 104 km/u als ‘record’ (70 toegestaan). Op de N757 (Poppenallee) in Dalfsen waren 46 bestuurders de sjaak. Een moterrijder reed daar maar liefst 201 km/u waar 80 is toegestaan.

Klachtlocaties rustig
Op de klachtlocaties Beerzerhaar, Nieuwe Hammerweg (Beerzeveld) en de Coevorderweg onder Stegeren werd over het algemeen netjes gereden. In totaal werd hier één keer proces verbaal uitgedeel voor een bestuurder die 96 in plaats van 60 km/u reed.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.