Home / archiefcentraal / bram zandman wint junior dictee in ommen

bram zandman wint junior dictee in ommen

Bram Zandman van CBS Ichthus in Lemele is de glorieuze winnaar van het Junior Dictee Ommen 2016. Hij werd op de voet gevolgd door Renée Oldenbeuving van CBS De Kardoen. Samen vertegenwoordigen ze op maandag 4 april de gemeente Ommen in de provinciale eindstrijd.

Bram Zandman had 30 van de 45 gevraagde woorden goed, Renée kwam op 29 uit.

De opzet van het Junior Dictee was dit jaar iets anders dan vorige jaren. Moest in het verleden het dictee helemaal uitgeschreven worden, deze keer werden alleen 45 gevraagde woorden opgeschreven. Dit is volgens de richtlijnen die ook in de provinciale finale worden gehanteerd.

Elf van de dertien kandidaten zwoegden in de muisstille bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen op het dictee van dit jaar. Tiemen Florijn en Mathijs Schottert waren helaas door griep geveld en konden daarom geen acte de présénce geven.

Italiaan zonder hoofdletter
Pittig was het grappige dictee zeker wel. ‘Souterrain’ was een woord dat niemand goed geschreven had, ‘buitenissige’, ‘charmes’ en ‘miraculeuze’ leverden ook veel moeilijkheden op en ‘uit eten gaan bij de italiaan’ was een regelrechte instinker, vrijwel iedereen had dat met een hoofdletter geschreven.

Schrijver van het dictee Ton van der Monde las het ook zelf voor en deed dat op voortreffelijke wijze, alle deelnemers kregen ruim de tijd de woorden op te schrijven.

De prijzen werden overhandigd door de voorzitter van de jury Ben Kruitbosch. Voor de winnaars waren er bloemen, een boekenbon en voor Bram Zandman de door de Bibliotheek Ommen beschikbaar gestelde wisselbeker. Voor alle deelnemers was er als herinnering een oorkonde.

De organisatie van het Junior Dictee Ommen is in handen van de Bibliotheek Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.