Home / archiefcentraal / boomfeestdag 2016 in lemelerveld en dalfsen

boomfeestdag 2016 in lemelerveld en dalfsen

Op deze 60e verjaardag van de Boomfeestdag is gekozen voor het actueel thema ‘Bomen & Bossen’. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij zuurstof produceren voor mens en dier. Bossen zijn ook het huis voor talloze dieren.

Lemelerveld
De kinderen uit groep 8 van OBS Heidepark uit Lemelerveld planten de bomen langs de Mölnhoek; de nieuwe fietsstraat in Lemelerveld. Om 09:00 uur verzamelen de kinderen bij de plantplaats. Daar houdt wethouder Agricola een welkomstwoord. Vervolgens worden de bomen geplant. Om ongeveer 10:15 uur keren de leerlingen, voorzien van een attentie, terug naar school.

Dalfsen
In Dalfsen hebben de kinderen uit groep 8 van GBS de Uitleg de eer om bomen te planten langs de Koestraat. Om 10:30 verzamelen de kinderen zich bij de ingang van de school. Daar houdt wethouder Agricola een welkomstwoord. Ver hoeven de kinderen vervolgens niet te lopen, de Koestraat is namelijk ‘het blokkie om’ van de school. Vervolgens worden de bomen geplant. Om ongeveer 11:55 uur keren de leerlingen terugkeren naar school, nadat ook zij een attentie hebben gekregen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.