Home / archiefcentraal / aandragen kandidaten cultuurprijs 2016 van start

aandragen kandidaten cultuurprijs 2016 van start

Tijdens de eerste editie van de Cultuurprijs, werd Stichting Bostheater Ommen verkozen tot winnaar. Voor de opvolging van Stichting het Bostheater, is de gemeente Ommen op zoek naar nieuwe kandidaten. Het kan dan gaan om een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het culturele leven van Ommen en daarmee iets heeft toegevoegd aan de cultuurwaarde of behoud van de cultuurwaarden van Ommen.

Wie kan in aanmerking komen?
Iedereen mag personen of organisaties uit Ommen aandragen als kandidaat voor de Cultuurprijs. Het kan gaan om individuele kunstenaars, gezelschappen, verenigingen of stichtingen. Dit kan dan betrekking hebben op bijvoorbeeld toneel, journalistiek, poëzie, dans, muziek, schilder-, beeldhouw-, teken- en grafische kunst, industriële vormgeving, keramische- en edelsmidkunst of fotografie.

Stemmen
Uit de aangedragen kandidaten selecteert een jury drie genomineerden. Alle inwoners van Ommen mogen vervolgens een stem uitbrengen op één van de genomineerden. Bij het bepalen van de winnaar tellen de stemmen van de inwoners en de stem van de jury even zwaar mee. Op vrijdag 3 juni wordt de Cultuurprijs, in de Week van de Amateurkunst (van 28 mei t/m 5 juni), uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Prijs
Naast de eeuwige roem ontvangt de winnaar van de Cultuurprijs een geldprijs van € 1.000,00. De winnaar mag ook een jaar lang het logo van de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen.

Aandragen kandidaten
Kandidaten kunnen worden aandragen door een e-mail met motivatie te sturen naar: cultuurprijs@ommen.nl. Aanmelden kan tot en met 13 april.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.