Home / archiefcentraal / 1500 meter testloop in nieuwleusen

1500 meter testloop in nieuwleusen

De 1500 meter is een uitstekende tempotraining voor een 5 km wedstrijd. 1500 meter lijkt niet zover, maar omdat het tempo hoog ligt, is het wel erg zwaar. Het is de kunst 1500 meter lang de verzuring te trotseren. Je kunt niet te langzaam starten en moet er direct tegenaan.

De deelnemers vertrekken om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van USV aan de Kon. Julianalaan 71 voor een uitgebreide warming up richting het Westeinde. Om ongeveer 20.00 uur zal dan het startschot klinken voor de 1500 meter. De resultaten worden dezelfde avond nog geplaatst op uitslagen.nl.

De terugweg naar de parkeerplaats van USV gebeurt in een rustig duurlooptempo. Doordat jee al met al ruim een uur onderweg bent, is het een complete training. Je werkt in die relatief korte periode aan je basisconditie, maar ook aan specifieke snelheid voor langere afstanden.

Wil je wel meedoen, maar niet de gezamenlijke warming-up meedoen? Geen probleem! Zorg dan dat je tegen 20.00 uur bij Bakker Borger, Westeinde 44 bent. Daar is de start en er worden 1500 meter op het fietspad richting Zwolle gelopen.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen! Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.