Home / archiefcentraal / zondag weer treinen tussen ommen en zwolle

zondag weer treinen tussen ommen en zwolle

Testen
Vrijdag en zaterdag werkt ProRail samen met aannemer Strukton nog hard aan het vernieuwen van de bovenleiding, de seinen en aan het vervangen van onderdelen van de beveiliging. Daarna moet er nog uitgebreid worden getest om zeker te weten dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden.

Herstelwerkzaamheden
Sinds woensdagmiddag 24 februari is er keihard gewerkt aan het herstel van het spoor bij Dalfsen, nadat daar een trein ontspoorde door een botsing met een hoogwerker. Woensdag is eerst de ontspoorde trein in vier delen zorgvuldig weggetakeld en met diepladers afgevoerd naar een depot voor nader onderzoek. Direct daarna zijn de herstelwerkzaamheden gestart.

Dag en nacht
In totaal is ruim 180 meter spoor compleet vervangen inclusief 300 dwarsliggers en 300.000 kilo spoorgrind (ballast). Daarnaast zijn er twee nieuwe masten geplaatst voor de bovenleiding inclusief nieuwe fundatie en is er over een lengte van 300 meter de bovenleiding vernieuwd. Ook is de beschadigde AHOB installatie bij de overweg Het Lageveld vervangen en is er een nieuwe hoogspanningskast geplaatst.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.