wereldgebedsdag ommen met thema ontvang mij als een kind

De orde van dienst, die bij binnenkomst wordt uitgereikt, kost €0,65. Muzikale medewerking wordt verleend door Levi Douma, saxofoon en Adelya Malikov, piano. Om de gebeden ook praktisch ten uitvoer te brengen, wordt geld voor diverse doelen op Cuba ingezameld. Dit jaar voor Stichting Cuba Andalante Jeugdproject (kinder- en weeshuizen), Stichting Humanitaire hulp in Cuba (aanschaf van het benodigde ziekenhuismeubilair en -apparatuur voor de in 2013 gebouwde oncologische afdeling in het kinderziekenhuis in Matanzas) en Iglesia Reformada de Cuba (voedselhulp voor ouderen en gehandicapten).

Na de viering is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie. Door Wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie. Tijdens deze gebedsdienst wordt ervaren hoe taal en cultuur van invloed zijn op de uitleg en de praktische toepassing van Bijbelse teksten.

Wat deze vrijdag tot een speciale dag van gebed maakt, is het feit dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaatsvinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde Schriftlezingen worden gelezen. In meer dan 500 plaatsen in Nederland zijn werkgroepen actief die bijeenkomsten en vieringen organiseren en die publiciteit geven aan het werk van Wereldgebedsdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.