weerbaarheidstraining in dalfsen krijgt vervolg

Psycho-fysieke weerbaarheidstraining
Tijdens de training leren kinderen op een speelse en positieve manier grenzen en gevoelens te (h)erkennen, hun zelfbeheersing te vergroten en vanuit zelfrespect en innerlijke kracht voor zichzelf op te komen. Ze ontwikkelen meer zelfinzicht en zelfbewustzijn en leren onzekerheid om te buigen naar assertiviteit en zelfvertrouwen.

Voor het behalen van deze doelen combineert Movemental.nu de wederzijds stimulerende werking van het fysieke en het mentale aspect. Spelvormen, bewegingsoefeningen en zelfverdedigingstechnieken worden afgewisseld met mentale en uitstralingsoefeningen. Per kind wordt bovendien bekeken welke punten aandacht verdienen. Zo is er altijd sprake van een aanpak op maat.

De trainer
Jaleesa Kodden is toegepast psycholoog en psycho-fysiek weerbaarheidstrainer, met een specialisatie in het lesgeven aan kinderen. Ze is onder andere werkzaam als weerbaarheidstrainer op basisscholen en als individuele weerbaarheidscoach. Haar achtergrond in de vechtsport (Nederlands jeugdkampioen karate) vormt een belangrijk en waardevol onderdeel van haar werkfilosofie.“Door mijn ervaring in de vechtsport weet ik wat voor effect zelfverdediging heeft op je zelfbeeld. Echter, dit zorgt niet direct voor weerbaarheid”. Dit is precies waar Movemental.nu zich juist wel in specialiseert.

Data
De training bestaat uit 10 lessen van 60 minuten. Iedere vrijdagmiddag vinden de lessen plaats, vanaf 1 april. De trainingen worden gegeven aan kleine groepen kinderen van 7 t/m 12 jaar, die worden samengesteld op basis van leeftijd en leerdoel.

Voor aanmelden en/of meer informatie kun je contact opnemen met Jaleesa Kodden;

Mobiel: +31 (0)6 30 83 49 50
E-mail: info@movemental.nu
Website: www.movemental.nu

Zelfverdediging voor meiden
Op donderdag 3 maart (voorjaarsvakantie) organiseert SMON Welzijn een cursus zelfverdediging voor meiden van 10 tot 14 jaar in de jeugdsoos van Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld. Het programma bestaat uit een weerbaarheids- en antipest programma en wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Binnen de training gaat (fysieke) weerbaarheid samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.

Inlichtingen bij Erika Kloekhorst via erika@smon.nl of telefonisch via 06-11922858. Opgave voor 27 februari. Tijd: 10.00 – 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.