Home / archiefcentraal / wat als een praatje maken niet meer vanzelfsprekend is

wat als een praatje maken niet meer vanzelfsprekend is

Gesprekken oefenen in een veilige omgeving
In de groepstherapie gaan mensen met afasie in groepen van maximaal zes personen samen aan de slag. In een veilige omgeving gaan we het voeren van dagelijkse gesprekken oefenen met een afasietherapeut. Dat doen we met gespreksoefeningen, spellen en dagelijkse gespreksonderwerpen. Al doende train je zo steeds meer op het vinden van woorden, maken van zinnen en voeren van gesprekken.

Voor wie is de therapie?
We starten met twee afasiegroepen. De eerste groep is voor mensen met lichte afasie. Deze mensen kunnen zich vaak redelijk goed uitdrukken, maar hebben meer moeite met gesprekken in groepen of diepgaande gesprekken. De tweede groep is voor mensen met een ernstigere vorm van afasie. Deze mensen hebben vaak ondersteuning nodig bij het communiceren. Dat kan bijvoorbeeld door middel van communicatiehulpmiddelen of met behulp van schriftelijke communicatie.

Praktische informatie
Meedoen aan afasiegroepen wordt vaak verzekerd vanuit de basisverzekering. De eerste afasiegroep start in maart op de locatie in Ommen. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ze op via 0529-455593 of info@tweespraaklogopedie.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.