Home / archiefcentraal / vv avereest geeft overwinning in slotminuut uit handen

vv avereest geeft overwinning in slotminuut uit handen

Na een lange periode van trainen en oefenen kon er vandaag eindelijk eens weer voor het ‘echie’ gevoetbald worden. De wedstrijd van vorige voor de tricolores werd afgelast. Het keurkorps van trainer Mulder reisde deze middag af naar Aadorp. De plaatselijke ASV’57 was de gastheer.
Op voorhand was duidelijk dat er belangen op het spel stonden in deze wedstrijd.
VV Avereest als nummer 4 en direct daar achter ASV’57. Voor de mannen uit Aadorp was winnen eigenlijk noodzaak. Voor Avereest was het belangrijk om mee te blijven doen voor de tweede periode en om de nummers 2 en 3 in het vizier te houden.

Het hoofdveld op Sportpark ’t Heuveltje was afgekeurd en daarom mocht de aftrap plaatsvinden op het kunstgras van veld 2. Scheidsrechter van dienst was de heer Holtvlüwer.
De weersomstandigheden waren beter dan verwacht. De harde wind die eigenlijk gevreesd werd, hield zich gelukkig rustig. Trainer Mulder had een (bijna) fitte selectie tot zijn beschikking. En gezien de resultaten in de oefenwedstrijden werd met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen.

ASV’57 ging fel van start en probeerde in een vroeg stadium de opbouw van de tricolores te verstoren. De mannen uit Aadorp waren in het eerste kwartier dan ook de bovenliggende partij. Tot kansen voor en op het doel van doelman Bunk leidde dit echter niet.
Ook schuwde ASV de fysieke duels niet. Nu zijn mannelijke duels prima, maar tussen stevige duels en gemeen zit soms een dun lijntje. Aan de scheidsrechter dan de taak om die grens te bepalen.

Een tegenvaller voor de mannen uit Balkbrug was het snel uitvallen van René Koster. Na stevig inkomen van de rechtsback van ASV, moest René zich met een pijnlijke knie laten vervangen.
In de 20e minuut kon de eerste serieuze kans voor VV Avereest genoteerd worden. Matthijs Platvoet veroverde de bal en kon richting doel vertrekken. Hij ging voor eigen succes (niet vreemd voor een spits), maar had de bal beter af kunnen leggen op de vrij voor het doel staande Yorick Bonen.
Even later ging Sven Ester alleen op de doelman af. Hij besefte waarschijnlijk niet dat hij nog verder had kunnen doorlopen, nu kon de doelman redding brengen.
In deze fase bleef Avereest de beter voetballende ploeg, zonder ook grote kansen te creëren. Een heel vervelend incident was de hoofd/nek blessure van Bernhard Binnendijk. Zonder dat er een bal in de buurt was en dus buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter kreeg hij een harde klap in zijn nek. Dit soort zaken horen echt niet op een voetbalveld thuis.
ASV probeerde het initiatief aan het einde van de 1e helft weer over te nemen. Een hard schot verdween ruim over het doel van Avereest. De kleedmakers werden opgezocht met een 0-0 stand. Een goede afspiegeling van het spelbeeld.

De tricolores begonnen de 2e helft gedreven. Men besefte dat een overwinning tot de mogelijkheden behoorde. Het spel speelde zich dan ook veel af op de helft van ASV’57. De gastheren loerden echt op een uitbraak met de technisch vaardige en snelle spitsen. In de 55e minuut werd een doelpunt van ASV afgekeurd om dat doelman Bunk onreglementair werd belaagd in het 5-meter gebied.
In de 60e minuut werd Sven Ester goed aangespeeld. Hij zag de ruimte tussen de twee laatste verdedigers en flitste tussen de beide mannen door. Hij rondde vervolgens beheerst af: 0-1.

Wie een offensief van ASV had verwacht kwam enigszins bedrogen uit. De VVA achterhoede stond
telkens goed opgesteld. ASV had wel meer balbezit, maar de ruimtes voor de voorwaartsen van Avereest werd ook groter. De tricolores hadden de wedstrijd definitief kunnen beslissen als een overtal-situatie beter was uitgespeeld. Van een echt slotoffensief van ASV kant was geen sprake, want doelman Bunk hoefde nooit echt in actie te komen. De tijd verstreek en een overwinning leek in de maak voor VV Avereest. Tot de 90e minuut. Een vrije trap werd door ASV hoog voor het doel gebracht. Ook nu werd het luchtduel gewonnen door de tricolores, maar de afvallende bal werd opgevangen door de linksbuiten van ASV. Met een hele mooie curve schoot hij de bal achter de kansloze doelman Bunk: 1-1.
Kort daarna floot scheidsrechter Holtvlüwer voor de laatste keer. Een mochten beide ploegen een punt bijschrijven.

Gezien het spelbeeld was de puntendeling terecht. Dat de gelijkmaker in de slotminuut valt is wel zuur. Een belangrijk winstpunt deze middag was echter wel, de manier waarop de tricolores omgaan met tegenstanders die het fysieke spel meer als uitgangspunt nemen. Waar in het verleden dan al snel de beroemde handdoek werd gegooid, blijven de mannen uit Balkbrug nu geconcentreerder en zoeken naar de voetballende oplossing. Een meegereisde supporter merkte terecht op: “…anders verloren we dit soort wedstrijden nog wel eens…”, Een compliment voor de spelers en trainer van de tricolores. Het leverde nu maar één punt op, maar voor de toekomst is het wel een belangrijk gegeven.

Voor VV Avereest is het zaak om volgende week de inhaalwedstrijd tegen DRC’12 in winst om te zetten. Als de weersomstandigheden het toelaten zal om 14.30 uur worden afgetrapt op Sportpark De Riet in Almelo.

Opstelling VVA:
Dirk Bunk, Ronald Veldhoen, Richard Seinen, Bernhard Binnendijk (Wouter Nouwels), Remon Pielman, Bart Koster, Marcel Dijk, Sven Ester (Kevin Buiter), Johan Tigelaar, Matthijs Platvoet, René Koster (Yorick Bonen).

 

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.