Home / archiefcentraal / vv avereest deelt de punten met drc12

vv avereest deelt de punten met drc12

Afgelopen weekend stond er voor de tricolores het inhaalduel tegen DRC’12 op het programma. Voor VVA een goede mogelijkheid om de 4e plaats op de ranglijst steviger in handen te krijgen en voor DRC’12 een kans om wat verder van de onderste plaatsen vandaan te komen. De thuiswedstrijd was in 2015 geëindigd in een ruime overwinning voor VVA. Of dit nu de reden is geweest zal altijd onduidelijk blijven, maar VV Avereest haalde niet het niveau wat men kan halen. En zonder 100% inzet en focus zijn alle wedstrijden lastig.

Na een hartelijke ontvangst in clubgebouw de Kauwe op sportpark De Riet werd om 14.30 uur door scheidsrechter Erkelens het eerste fluitsignaal gegeven. Zonder de, uit voorzorg gespaarde, René Koster begon VV Avereest slap aan de wedstrijd. Er werd in een te laag tempo gespeeld en de gemakzucht straalde er een beetje vanaf. Een eerste vereiste om wedstrijden te kunnen winnen is echter inzet. DRC’12 begon beduidend feller aan de wedstrijd zonder dat men kansen creëerde.
De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. In de 28e minuut kon de eerste mogelijkheid genoteerd worden. Na een goede combinatie tussen Yorick Bonen en Matthijs Platvoet was het schot van Matthijs niet krachtig genoeg. In de 34e minuut volgde een prima pass van Richard Seinen op, opnieuw, Matthijs Platvoet. In plaats van de bal rustig onder de doelman door te schuiven koos hij voor de moeilijke oplossing: de boogbal ging ruim over het doel van DRC’12. Niet lang daarna kopte Antonio Futa van DRC een goed genomen hoekschop, net naast het VVA doel. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een mislukte kopbal ruim naast het doel van DRC uit een goede voorzet van Remon Pielman. Van beide kanten was het slordig en waarschijnlijk daarom gaf scheidsrechter Erkelens aan dat men een kwartier rust kreeg om daar eens goed over na te denken.

VVA kwam met de beste bedoelingen uit de kleedkamer en men had zich voorgenomen om vanaf minuut 45 de duels feller aan te gaan om zodoende te wedstrijd naar zich toe te trekken. Het vervelende voor de tricolores was echter dat de mannen uit Almelo dezelfde gedachte hadden. De in het groen spelende gastheren hadden de overtuiging dat er tegen dit tam spelende VVA meer te behalen viel dan één punt. Men zette wat eerder druk op de verdedigers van VV Avereest. Nu heeft de ploeg van De Balk, normaal gesproken, voldoende kwaliteiten om zich hieronder uit te voetballen. Vandaag was het echter anders. In de 53e min. koos doelman Bunk voor de voetballende oplossing waar een lange trap waarschijnlijk een betere optie was geweest. Bernhard Binnendijk kwam hierdoor zodanig in de problemen, dat DRC’12 in balbezit kwam en rechtstreeks door kon lopen richting het VVA doel. Abdullah Goksu rondde zeer beheerst af: 1-0.
Direct na de aftrap volgde er een scrimmage in het strafschopgebied van DRC’12. Bart Koster werd zodanig in de rug gelopen dat de heer Erkelens resoluut naar de stip wees. Yorick Bonen wist met dit buitenkansje wel raad, Buiten bereik van doelman Schipdam verdween de bal in het doel: 1-1.

Deze opsteker zorgde er wel voor de VVA wat beter in de wedstrijd kwam. Er werd meer druk op de achterhoede van DRC’12 gezet zonder dat dit tot noemenswaardige kansen leidde. Het leek erop dat wie nu nog zou kunnen scoren, de wedstrijd ook zou gaan winnen.In de 85e minuut werd een prima vrije trap van Johan Tigelaar goed ingekopt door Marcel Dijk. De prima doelman Schipdam ranselde de kopbal echter uit zijn doel. De daaropvolgende corner leverde niets op.
In de 90e minuut nogmaals een scherp indraaiende vrije trap. Deze werd echter door alles en iedereen gemist en verdween naast het DRC’12 doel. In de nog resterende minuten waren geen van beide ploegen in staat om kansen te creëren. Na ruim 90 minuten gaf de prima leidende scheidsrechter Erkelens het signaal dat de spelers konden gaan douchen. Gezien het totale spelbeeld konden beide ploegen leven met de puntendeling.

Volgende week speelt de Louwdijk-Rabobank formatie van VV Avereest om 14.30 uur een thuiswedstrijd op Sportpark de Balk. Tegenstander is dan SC Daarle.

Opstelling VVA:

Dirk Bunk, Ronald Veldhoen, Richard Seinen, Bernhard Binnendijk, Remon Pielman, Bart Koster (René Koster), Marcel Dijk, Sven Ester, Johan Tigelaar, Matthijs Platvoet, Yorick Bonen (Leyon Courtz).

 

Lees ook

Terugkeer van ‘Thomas de Tank’ geeft sportclub Lemele wel body, nog geen punten

LEMELE – Op 19 oktober van het voorbije jaar liep sportclub Lemele tegen de eerste …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.