Home / archiefcentraal / vrijwilligerssteunpunt voor elk wat wils

vrijwilligerssteunpunt voor elk wat wils

Claudia woont nog niet zo lang in Ommen en vindt vrijwilligerswerk een goede manier om te integreren in de samenleving. Ze zegt: ” Na de verhuizing had ik eerst nog van alles te doen, maar nu vond ik het tijd om me aan te melden als vrijwilliger en mijn steentje bij te dragen aan de gemeenschap. Ook vind ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en dat gaat als vrijwilliger vast wel lukken.” Voor Claudia waren er paar opties, waaronder PR-medewerker bij het Bostheater. Claudia: “Ik heb een gesprek gehad met een bestuurslid van het Bostheater en daar had ik een goed gevoel bij. Het lijkt me leuk om me daarvoor te gaan inzetten. Er is een mooi programma samengesteld voor dit jaar en het is een unieke locatie voor optredens. Ik heb er wel zin in!”

Thea van Diepen: “In januari krijgen we altijd veel aanmeldingen. Misschien omdat het een goed voornemen van mensen is om iets voor de samenleving te gaan doen. Het maakt ons niet uit wat de reden is: wij zijn er blij mee. En er zijn voldoende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.” Op de website van het Vrijwilligerssteunpunt en in de map die op het gemeentehuis ligt, staan ruim honderd vacatures, uiteenlopend van chauffeurs die kinderen naar het zwembad willen brengen tot webbeheerders en van mensen die willen helpen bij het koken in een gezinsvervangend tehuis tot PR-medewerkers bij stichtingen en organisaties. Voor elk wat wils dus. Voor informatie: Thea van Diepen 0523-289418 (ma. di. do.) www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.