Home / archiefcentraal / verdeeldheid over besluit weren vrachtwagens uit dalfsen

verdeeldheid over besluit weren vrachtwagens uit dalfsen

De poll van deze week gaat over carnaval.

Carnaval is bij uitstek een feest van eigenaardigheden, gekkigheid en de draak steken met alles wat los en vast zit. Niet voor niets zijn door de jaren heen de gekste kostuums de revue gepasseerd. Maar kun je echt alle typetjes op de hak nemen tijdens carnaval?

Wat kan wel en wat kan niet? Kun je in deze tijd bijvoorbeeld probleemloos over straat, verkleed als jihadist? Daar waren wij wel erg benieuwd naar. We deden daarom na bij de carnavalvierders in de regio.

‘Wij gaan uit van het gezonde verstand van eenieder’, is een veelgehoorde reactie. Speciale regels hebben de carnavalsverenigingen meestal niet. ‘De Nederlandse wetgeving kent voldoende houvast wanneer het gaat om het tegengaan van discriminatie en het aanzetten daartoe en het aanzetten van haat.’

Maar wat vinden jullie eigenlijk van het ontbreken van de verkleedregels? Moet het prima mogelijk zijn om verkleed als jihadist naar het carnaval te komen? Laat het ons weten door te stemmen op de poll: Als jihadist verkleed carnavallen moet kunnen!

[poll id=78]

 

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.