Home / archiefcentraal / verbouwing vechtdal college kost gemeente 167 000 extra

verbouwing vechtdal college kost gemeente 167 000 extra

Bij de verbouwing van het Vechtdal College bleek meer asbest aanwezig te zijn dat op een verantwoorde manier verwijderd moest worden. Ook ging de aannemer Van Dijk Bouw tijdens de ver- en nieuwbouw failliet. Om er toch voor te zorgen dat de leerlingen met zo min mogelijk vertraging naar het nieuwe gebouw konden, is snel een nieuwe aannemer gevonden. Ook dit heeft meer kosten met zich meegebracht.

Wethouder Scheele geeft aan het vervelend te vinden dat in deze tijden zowel de school als de gemeente onvoorziene kosten heeft moeten maken: “Helaas komt het voor dat je tijdens de bouw geconfronteerd wordt met omstandigheden die niet te voorspellen zijn. Iedereen die wel eens een huis verbouwd of gebouwd heeft, heeft daar ervaring mee. Het resultaat telt en dat is dat wij geïnvesteerd hebben in de toekomst van onze kinderen door er voor te zorgen dat zij goed onderwijs in een goed gebouw krijgen.”

Het nieuwe Vechtdal College geeft onderwijs aan leerlingen binnen en buiten de gemeente Ommen. Doordat het Vechtdal College nu ook VWO onderwijs biedt, was nieuw- en verbouw van het oude Vechtdal College noodzakelijk.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.