Home / archiefcentraal / vechtstromen vangt 17 meer muskusratten

vechtstromen vangt 17 meer muskusratten

Vangststrategie
“Door een grotere inzet kunnen we onze gebieden vollediger en beter bewerken. Daardoor hebben we meer ratten kunnen vangen,” vertelt dagelijks bestuurslid Ria Broeze “De vangststrategie is daarbij gedeeltelijk aangepast. Er worden meer gezamenlijke speuracties gehouden, zodat grotere gebieden tegelijk bekeken kunnen worden.”

Zachte winters
Naar verwachting gaat de vangst ook in 2016 omhoog. Mede door de zachte winters van de afgelopen jaren is de populatie groot. Bij koude winters is er meer sterfte, met name onder de beverratten. Ria Broeze: “Dit jaar zetten we daarom meer uren in. Waarschijnlijk neemt het aantal muskusratten vanaf 2017 weer af. We hebben de situatie zo steeds beter onder controle.”

Duitsland
Beverratten komen grotendeels uit Duitsland. In Duitsland vallen de beverratten onder de jachtwet. Voor de vangstresultaten van beverratten is het waterschap afhankelijk van de activiteit van de Duitse jagers. In Nederland vallen beverratten niet onder de jachtwet maar worden ze aangemerkt als ongewenste exoten die bestreden moeten worden.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.