Home / archiefcentraal / uitstekende middag voor ozc

uitstekende middag voor ozc

Vandaag stond voor OZC de absolute competitiekraker tot nu toe op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen Bergentheim. Beide ploegen zouden vandaag in een onderling duel gaan uitmaken wie er met de tweede periode aan de haal zou gaan en zijn daarnaast ook nog volop verwikkeld in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag 3e klasse C.

Het werd dan ook een spannende middag in Ommen waarin beide ploegen elkaar weinig ontliepen. Het was wachten tot de tweede helft voordat de wedstrijd tot ontbranding kwam. OZC kwam aan het begin van de tweede helft op voorsprong al had het hiervoor wel de medewerking nodig van de bezoekers uit Bergentheim. Een fout in de verdediging van Bergentheim stelde de gelegenheidsspits van OZC, Frank Kuiper, in gelegenheid om de score te openen: 1-0 in de 51e minuut.

Het compact spelende OZC leek hierdoor goed op weg naar de belangrijke overwinning aangezien het zelf nagenoeg geen kans weggaf. Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg echter toch een tegentreffer incasseren toen Bergentheim een discutabele strafschop toegekend kreeg. Gertjan Merjenburgh had hier echter geen boodschap aan en schoot de elfmetertrap onberispelijk tegen de touwen: 1-1.

Gelukkig voor OZC legde de leidsman van vanmiddag de bal vier minuten later ook aan de overkant op de stip waardoor de thuisploeg voor de tweede keer deze middag op voorsprong kon komen. Rick Nieuwenhuis maakte geen fout en schoot OZC vanaf de stip naar een 2-1 voorsprong. Deze gaf OZC in het laatste kwartier niet meer uit handen waardoor de o zo belangrijke overwinning voor de Ommenaren een feit was.

OZC pakte met deze overwinning vanmiddag de tweede periode en is dus verzekerd van nacompetitie voor promotie aan het einde van het seizoen. Daarna passeert het Bergentheim op de ranglijst en stijgt het naar de tweede plek. Als slagroom op de taart bleef SC Lutten vanmiddag op bezoek bij SCD’83 steken op een gelijkspel waardoor OZC de koploper tot op één punt genaderd is.

De middag kon voor OZC dus nagenoeg niet beter en Marc Lobbert was dan ook een zeer gelukkig trainer: “Een hele mooie middag voor ons. Ik ben trots op de ploeg, ze hebben volwassen gespeeld en niks weggegeven. We pakken de periode en de koploper laat ook nog punten liggen. De eerste prijs is binnen en we kunnen ook nog vol voor de hoofdprijs gaan. Nu nog negen finales waarna we op zijn minst nog een mooi toetje hebben”.

Volgende week is OZC vrij en kan het een weekje nagenieten. Over twee weken hervat het dan de competitie met een uitwedstrijd tegen VHK dat volop verwikkeld is in de strijd tegen degradatie.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.