Home / archiefcentraal / uitstekende middag voor hhc

uitstekende middag voor hhc

HHC Hardenberg heeft zichzelf vanmiddag een uitstekende dienst bewezen bovenin de Topklasse zaterdag. Door een nipte 0-1 overwinning bij hekkensluiter SteDoCo, en puntverlies van de concurrentie, mengen de Hardenbergers zich nu definitief in de strijd om het kampioenschap.

HHC Hardenberg leek voorafgaand aan het duel vanmiddag een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. HHC won zijn laatste twee wedstrijden en behaalde bovendien goede resultaten in de bekertoernooien. De tegenstander was bovendien SteDoCo, de hekkensluiter van de Topklasse zaterdag.

Niets bleek echter minder waar want HHC kende een lastige middag in Hoornaar. Na een gezapige eerste helft waarin HHC weinig wist te creëren gingen beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer in. In de tweede helft was er wederom weinig gevaar voor beide doelen en leek degene die als eerste zou scoren er met de overwinning vandoor te gaan. Gelukkig voor de Hardenbergers waren zij dit zelf.

In de 72e minuut brak Tiemen van Hezel de ban namens HHC met een fraaie treffer: 0-1. Direct hierna leek Gersom Klok in het strafschopgebied van SteDoCo onderuit gehaald te worden en recht te hebben op een strafschop. De scheidsrechter wilde hier echter niets van weten en liet doorspelen. Tot overmaat van ramp moest doelpuntenmaker Van Hezel ook nog vertrekken na een discutabele rode kaart en leek HHC zich op te moeten maken voor een heet slotkwartier.

Dit was ook het geval want SteDoCo ging met een man meer op zoek naar de gelijkmaker. HHC kon er zelf bovendien niet meer uitkomen waardoor het tot het eindsignaal billenknijpen was voor de Hardenbergers. De oranjehemden hielden echter stand en trokken de belangrijke drie punten over de streep.

Deze zwaarbevochten overwinning bleek achteraf een hele belangrijke want zowel koploper Katwijk, 3-1 verlies bij Excelsior Maassluis, als nummer twee Kozakken Boys, 0-0 bij DVS’33 Ermelo, liet vanmiddag punten liggen. HHC is Katwijk nu tot op drie punten genaderd en heeft nog twee punten achterstand op Kozakken Boys.

De race om het kampioenschap in de zaterdag Topklasse is dus in volle gang en na vandaag doet ook HHC volop mee. Volgende week staat er dan ook een zeer belangrijk duel voor HHC op het programma. Het speelt dan op het eigen sportpark De Boshoek tegen nummer vijf Excelsior Maassluis dat op zijn beurt slechts drie punten achter HHC staat.

Stand bovenin Topklasse zaterdag:
1. Katwijk – 41
2. Kozakken Boys – 40
3. HHC Hardenberg – 38
4. Spakenburg – 37

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.