Home / archiefcentraal / turnster fleur apeldoorn districtskampioen

turnster fleur apeldoorn districtskampioen

De turnselectie van GVN uit Nieuwleusen had in de eerste ronde tevens de allerjongsten van start, de Instap meisjes 8/9 jaar. In de voorronden waren Naïma Veijer, Meike van der Bergh en Elize Vedder al regelmatig bovenin geëindigd, maar nu spande het erom, wie zou dat ook kunnen op een Districtsfinale.

De jonge turnsters hebben prima geturnd en met minimale verschillen werd Naïma derde, Meike vierde en Elize vijfde. Een prima resultaat en zeker zijn alle drie een belofte voor de toekomst. Ook waren hier de Pupil 1 Fleur Apeldoorn, Esme Steege en Marlou Hoekman aan het turnen. Deze turnsters waren regelmatig doorgedrongen tot het podium en voor hun stond er meer op het spel, een plaats bij de laatste zeven, wat tevens recht gaf op landelijke NK.

Waarbij Esme en Marlou zich toch teveel lieten leiden door zenuwen wist Fleur het hoofd koel te houden en turnde de wedstrijd van het seizoen. Tevens pakte ze bij het laatste toestel, de brug, de hoogste dagscore. Door deze score wist Fleur niet alleen het podium te pakken maar werd ze Districtskampioen met een eerste plaats en mag ze tevens door naar de landelijke NK. Esmee werd elfde en Marlou 24ste.

Bij de junioren waren er nog kansen, maar hier was het net allemaal niet goed genoeg, Nicole Vink werd achttiende. Luna Sterken en Lise Laman bleven steken in de middenmoot.

Ook Julia Vasse en Iris Mantel wisten bij de senioren niet alles te laten zien wat ze konden en het was duidelijk te zien dat de tegenstand deze dag een maat te groot was. Beide dames kwamen er deze dag niet aan te pas.

De verschillen lijken groot, maar doordat het om tienden gaat en je daardoor zo tien plaatsen lager kan eindigen, kan GVN terugkijken en concluderen dat ook de andere turnsters een prima prestatie geleverd hebben en met opgeheven hoofd huiswaarts mochten keren. Volgende week zaterdag zal GVN gastvrouw zijn voor de Play Off wedstrijden 4 de Divisie in sporthal De Schakel in Nieuwleusen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.