trein is geborgen spoorherstel is begonnen

De berging van de trein werd bemoeilijkt doordat een aantal rijtuigen in het drassige weiland terecht waren gekomen. De rijtuigen zijn op diepladers gezet en worden naar Meppel gereden. In de werkplaats van vervoerder Arriva wordt verder onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Inmiddels is ook begonnen met het herstel van het spoor. Door de botsing zijn de bovenleiding, de spoorstaven, dwarsliggers en spoorapparatuur flink beschadigd. Na herstel van het spoor zelf, is er vervolgens nog tijd nodig voor het uitvoeren van veiligheidstesten. Zoals het er nu naar uit ziet zullen al deze werkzaamheden nog wel enkele dagen in beslag nemen.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.