Home / archiefcentraal / trefkoele bol van de activiteiten bij damito beurs

trefkoele bol van de activiteiten bij damito beurs

Deze eerste vergadering, en alle hierna volgende, hebben geleid tot de veelzijdige en gevarieerde consumentenbeurs in de Trefkoele+ die op 10, 11 en 12 maart aanstaande weer door velen zal worden bezocht.

Er worden grote bezoekersaantallen genoemd, voorzichtig wordt geopperd dat ze misschien de 5000 gaan passeren. Dat dit niet aan het bestuur en de vrijwilligers zal liggen is duidelijk, zij maken zich al geruime tijd op om in het ‘viooltjesweekend’ een consumentenbeurs neer te zetten die weer zal klinken als een klok. Hiervoor werd door hen de term ‘viooltjesweekend’ al in het leven geroepen om de beurs op voorhand een vrolijke voorjaarssfeer mee te geven.

Het bestuur en de drie commissies van de stichting Damito maakten in januari het thema van de beurs bekend waarmee tegelijkertijd de inschrijving voor standhouders werd geopend, deze meldden zich gelukkig al snel, want zonder standhouders geen beurs.
Vechtstede Notarissen werd aangetrokken als hoofdsponsor en het draaiboek dat de laatste twee Damito-edities efficiënt en functioneel was gebleken, kon weer worden uitgerold.

Het aantal standhouders heeft de honderd ruim overstegen en vertegenwoordigt een breed segment van de middenstands- en kleinbedrijven uit de gehele gemeente Dalfsen. Er zijn kleine stands, grote stands, gecombineerde stands en ook zijn er een paar leuke initiatieven die zijn ontstaan uit het thema ‘Samen Plus’. In de aanloop naar de Damitobeurs kreeg dit thema steeds meer vorm en inhoud, iets wat ook op de beurs naar voren zal komen.

De groep deelnemers en alle vrijwilligers willen zich samen sterk maken voor een goede en gezellige beurs, waarvan niet als laatste het goede doel Imminkhoeve zal profiteren. De Imminkhoeve, die al jarenlang is verbonden aan de stichting Damito, is ook aanwezig op de beurs net als de ‘vrienden van de Imminkhoeve’ die ter plekke middels verschillende acties en spelen ook geld verzamelen voor het gelijknamige vakantiecentrum in Lemele. Maar er wacht de beursbezoeker meer vertier en vermaak, er is onder meer een activiteitenprogramma voor alle drie dagen dat zeer de moeite waard is. Van de Zotte Zusjes tot de Stuwzangers en van zanger Allard Nijeboer tot boeiend beursentertainment dat voor een dagelijkse vrolijke noot zal zorgen.

Tijdens de openingsmiddag is er vanaf 14:00 uur een 60+ plein op de eerste verdieping. Lang zult u wonen, is de naam van dit themaplein waar veel aandacht is voor ‘langer zelfstandig thuis wonen’. Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld en Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen organiseren deze voorlichtingsmiddag samen met onder meer met Brandweer IJsselland; Woonzorgcentrum Rosengaerde; Wagenmans Wonen; Bos Bedden Nieuwleusen; Jumbo Kamphuis en Pilates Dalfsen. De daarop volgende vrijdag en zaterdag is alle aandacht voor de standhouders en hun acties, noviteiten, prijsvragen, aanbiedingen en wat er allemaal nog meer door hen is bedacht. Bij Doomijn kinderopvang kunnen ouders hun jonge kinderen (tot basisschoolleeftijd) brengen zodat ze ongestoord kunnen genieten van de derde Damito consumentenbeurs ‘nieuwe stijl’.

De woorden ‘nieuwe stijl’ kunnen overigens langzamerhand achterwege gelaten worden, het ‘nieuwe’ bestuur, vanaf 2010 actief , is al aardig vertrouwd geraakt met de Trefkoele+ en het driejaarlijkse evenement en haar bezoekers.

Voor meer informatie zie de website www.damito.nl of de beurskrant die deze week (week 8) op de mat valt.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.