trechterbekerworkshop voor schoolkinderen witharen

De trechterbekers, samen met de trechterbekers gemaakt door cursisten van het Jongerenatelier Art Now uit Ommen, zullen worden geëxposeerd tijdens de extra thema expositie ‘Ontmoeting in de tijd met trechterbekers’, die komend seizoen, naast de beeldenexpositie, in Beeldentuin Witharen te zien zal zijn.

Het werk komt te staan bij een speciale samengestelde foto expositie van Carolien Prins uit Dalfsen. Zij was een van de weinigen die de opgravingen van de 5000 jaar oude grafvelden in Dalfsen, voorjaar 2015, heeft mogen volgen. Haar expositie geeft een prachtig beeld van de werkwijze van de groep archeologen die daar twee maanden hebben mogen werken.

Daarnaast zijn tien bekende keramisten uitgenodigd zich te laten inspireren op de 121 trechterbekers. Oude keramiek, versus nieuwe keramiek. De volgende keramisten hebben hun medewerking verleend: Martha Frets en Elze Klute uit Dalfsen; Lia van Rhijn, Zuidwolde ;Harma Cellarius, Sibculo ;Leo Broos, Hoge Hexel ; Job Heykamp, Geesteren (Gld.);Tjabel Klok, Opeinde; Miny van Enckevort, Valthe; Nirdosh Petra van Heesbeen, Uffelte en Thea Dijkema, Witharen

De expositie wordt zondag 24 april geopend tijdens de officiële opening van de Zomerexpositie 2016 van Beeldentuin Witharen. Zowel burgemeester Han Noten uit Dalfsen als de burgemeester van Ommen Mark Boumans zijn bereid gevonden daar een actieve rol in te vervullen.

De Beeldentuin Witharen, die jaarlijks door ruim 6000 mensen wordt bezocht, kan zo meewerken aan het onder de aandacht brengen van deze prachtige vondsten aan een breed publiek, met een link naar de huidige keramiek en de huidige kunstuitingen. Tevens wordt benadrukt dat het belang en de uitstraling van de 5000 jaar oude vondsten worden onderschreven door het hele Vechtdal.

De expositie is te zien vanaf 24 april t/m 2 oktober van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur in Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24 in Witharen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.