simone lynn en pepijn uit ommen genomineerd bij jongerenwedstrijd

Simone stuurde een foto in van het vapje, waardoor zij medicijnen kreeg toegediend toen zij als tweejarige leukemie kreeg. Zij schrijft: ‘Ik heb het gefotografeerd omdat ik het heel bijzonder vind dat ik besta en nog iedere dag mijn dingen kan doen.’ Lynn fotografeerde haar favoriete kinderboek Rupsje Nooitgenoeg. Zij schrijft: ‘Van dit boekje leerde ik dat het niet allemaal vanzelf gaat. Dat is net als in het echte leven: je leert mensen kennen die je kan vertrouwen, maar ook mensen waarvan je denkt dat ze je vertrouwen kan, maar dan is dat eigenlijk niet zo. Door al die dingen te doorstaan word je vanzelf een mooie, wijze vlinder.’ Pepijn stuurde een foto in waarin hij zijn hand legt op die van zijn oma die kanker heeft gehad. Pepijn schrijft bij zijn foto: ‘Voor mij is mijn oma van grote waarde, omdat ze altijd goed voor mij heeft gezorgd en dat nog steeds doet.’ Er zijn in totaal twaalf genomineerden

Kapot waardevol
‘Bedenk wat voor jou waardevol is, ook al is het kapot of beschadigd, maak daar een selfie of filmpje van en beschrijf de waarde voor jou.’ Dit was de vraag van de vijfde editie van de jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! – onder de titel Kapot waardevol.
De wedstrijd is hiermee een kanttekening bij de wegwerpmaatschappij, waarin producten snel worden vervangen en reparatie vaak duurder is dan nieuwkoop.

Maak wat je raakt!
Maak wat je raakt! is de jongerenwedstrijd van het Apostolisch Genootschap. Iedere twee jaar vragen zij Nederlandse jongeren: maak iets dat laat zien wat jij echt belangrijk vindt.

In eerdere edities van Maak wat je raakt! maakten jongeren filmpjes over een bijzonder verhaal in hun eigen omgeving, muntjes met gelukwensen, een parkbank en een voetbal om iemand mee uit te nodigen te komen meespelen. Alle ontwerpen zijn ook echt uitgevoerd. Zo staat de parkbank bij het gemeentehuis in Heemskerk en gingen er honderd voetballen naar weeskinderen in Tanzania.

Apostolisch Genootschap
Het Apostolisch Genootschap biedt religieus-humanistische ontmoetingsplaatsen voor mensen die hun leven meer zin en inhoud willen geven. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Apostolischen voelen zich verantwoordelijk om zorgvuldig om te gaan met elkaar, de wereld en haar bronnen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.