Home / archiefcentraal / scherpenkate behoed overijssel voor dit rampenplan

scherpenkate behoed overijssel voor dit rampenplan

Hierbij wil ondergetekende een beroep doen op iedereen om er voor te zorgen dat het rampzalig plan over de N340 wat er nu voorligt alsnog door de versnipperaar te halen.
De klosten bedragen ca. € 200 mljn. en het rendement is nihil. Terwijl de onveiligheid met 50% toeneemt en de leefbaarheid met 50% afneemt, met name voor de kinderen die de scholen bezoeken. Ook wordt voorbij gegaan aan de voorwaarden en eisen voor een gezond leefmilieu van het Astmafonds en van het Ministerie voor de kinderen op scholen.

In de vergadering van 13 januari 7.12 uur en 3 februari 2016 om 19.50 uur heeft ondergetekende alles duidelijk toegelicht en onderbouwd.
Bij de rondweg Weerselo moet meer draagvlak onder de bevolking komen volgens de Statenleden terwijl voor het huidige plan van de N340/N377 en N48 totaal geen draagvlak onder de bevolking is en het plan ons op 17 februari door de strot wordt geduwd. De Statenleden zijn totaal de weg kwijt en gaan een besluit nemen om er maar van af te zijn.

De oorsprong van dit alles is het coalitieakkoord van 2011 en daarin heeft Theo Rietkerk van het CDA de totale infrastructuur verkwanseld heeft aan mevr. Van de Bent. Mevrouw van de Bent van de CU had maar één belang en dat was eigen belang.
Ze heeft inmiddels de boerderij verkocht wat haar ca € 50 tot € 100 duizend meer heeft opgebracht omdat deze nog landelijk gelegen was en nu woont ze mooi in Ommen terwijl de inwoners van Overijssel in de ellende zitten. Theo Rietkerk ging voor eigen roejm en eer.

De Provincie met één miljard op de bank ging voor asbestverwijdering en zonnepanelen op de daken, het klonk geweldig maar er zat een grote adder onder het plan omdat het alleen maar is weggelegd vooor daken op het zuiden. Gelijke monniken, gelijke kappen gaat dus bij de Provincie niet op.

Zodra te naam Scherpenkate valt wordt iedereen aan de kant gezet. Hoogmoed en arrogantie zijn het, tegenspraak en tegenwerking wordt niet geduld. De volgende stap zal wel zijn dat mij het inspreken onmogelijk wordt gemaakt en dat ik wordt vergeleken met IS en actriegroepen voor asielzoekers, een grote schande. Ook TV Oost staat onder curatele want Mario van Zanten zendt geen commentaar uit op het provinciebestuur en het gevaarlijk beleid dat wordt gevoerd. Daarom alle lof voor de Stentor (Arjan Bosch), super iedereen komt aan het woord. Ook mevrouw Nicolai, zij heeft echter maar één belang en dat is eigen belang want Witharen heeft ten opzichte van Balkbrug, Nieuwleusen, Oudleusen, Ankum en Varsen totaal geen hinder van het noordelijk tracé. Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland schrijft dat de verkeersconsulent dhr. Buter een compliment geeft voor mijn standvastigheid en de deskundige onderbouwing van mijn betoog. Hij hoopt van harte dat de staten gehoor geven aan mijn oproep. De heer Buter heeft ook vanaf het begin in de verschillende Klanbordgroepen dat VVN een sterke voorkeur heeft voor de Noordelijke Variant!

Gemeente Zwolle heeft maar één belang nl. dat iedere ondernemer zich komt vestigen in Zwolle op industrieterrein Hessenpoort. Voor mij onbegrijpelijk dat de wethouder van Zwolle ook sprak namens de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg. De heer de Lange van VNO/NCW sprak namens elf organisaties, onbegrijpelijk dat ze samen de Noordelijke Variant loslaten omdat de schop de grond in moet. Laten we gaan voor de toekomst en dat is nu geenszins het geval. Zelfs LTO is bereid serieus naar het plan Scherpenkate te kijken want de N36 wordt doorgetrokken nu of over 10/15 jaar maar dan moet de korte omleiding worden aangelegd en die gaat overal dwars doorheen, er is dan geen andere keus meer. Het aantal ongevallen is bepalend, vooral met dodelijke afloop maar laten we hopen dat het zover niet komt.
De heer van Hofwegen van D66 vond mijn plan zo interessant dat hij samen met partijgenoor dhr. Rooijakkers van de gemeente Dalfsen, die mijn plan voor 100% steunt, op zondagmorgen bij me is geweest om mijn plan uit te leggen. Wat er met hem is gebeurd weet ik niet maar hij schijnt nu nergens meer van te weten.

H.J. Scherpenkate

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.