Home / archiefcentraal / scapino dalfsen en nieuwleusen sluiten deuren ommen gaat door

scapino dalfsen en nieuwleusen sluiten deuren ommen gaat door

In Ommen wil de Scapino graag door, met volgens hen luxe producten voor scherpe prijzen. Zo wil Scapino de Lidl onder de schoenen worden.

Scapino is sindskort in handen van Ziengs, omdat het eerder failliet is gegaan. Onderstaande het persbericht van Scapino:

“Scapino verwacht door te gaan met circa 155-160 winkels. Het precieze aantal kan nog niet vastgesteld, omdat er nog onderhandeld wordt met pandeigenaren.

Hiermee is het nieuwe Scapino in staat om ruim 65-70% van de banen te behouden. Gisteren en vandaag zijn de nieuwe arbeidsovereenkomsten aangeboden.

Het spijt ons zeer dat een aantal mensen dat met hart en ziel voor het bedrijf Macintosh Retail heeft gewerkt, morgen geen baan meer heeft.
Na het faillissement van Macintosh Retail bleek het onvermijdelijk dat ook Scapino werd meegetrokken. Op 19 januari hebben wij overeenstemming bereikt met de curatoren inzake het overnemen van Scapino per 24 februari.

Op het kantoor en distributiecentrum in Assen, het oude hoofdkantoor van Scapino, werden ook werkzaamheden verricht voor de Macintosh Retail ketens. Met name op logistiek en administratief gebied. Nu alleen Scapino hier doorgaat is, het vanzelfsprekend dat er sprake is van een behoorlijke afslanking. Natuurlijk verdrietig voor de mensen die hun baan daarom verliezen.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.