Home / archiefcentraal / pizzabakker leraar en singer songwriter

pizzabakker leraar en singer songwriter

Als kind lijkt het hem wel mooi om beroemd te worden, in de spotlights te staan. Op welke manier, dat is nog niet helemaal uitgedacht. Met muziek is Melvin destijds in ieder geval niet bezig. Als hij na het afronden van zijn middelbare schoolopleiding een keuze moet maken voor een vervolgopleiding, adviseert zijn decaan om eens naar de muziekopleiding te kijken.

De interesse in muziek is geboren. Hoewel de toelatingseisen van de muziekopleiding aan D’Drive, de school voor Creatieve industrie en Pedagogiek in Leeuwarden fors zijn, komt Melvin door de selectie heen en haalt uiteindelijk zijn diploma. “Ik heb veel geoefend met zingen en gitaar spelen”, vertelt hij.

De muzikale aanleg van de Raaltenaar valt dusdanig op, dat hij op zeventienjarige leeftijd wordt gevraagd om muziekles te komen geven op het Carmel college. Saillant detail: ‘zijn’ leerlingen verschillen maar weinig in leeftijd met hem. In de tijd die over blijft werkt hij als pizzabakker bij en schrijft hij aan zijn eigen nummers.

Met de band The Muncks behaalt hij behoorlijke successen en heeft met regelmaat op het podium gestaan in voorprogramma’s en festivals, waaronder het bevrijdingsfestival Overijssel en op Stöppelhaene in Raalte. Vanwege tijdsgebrek en de ambitie om voor hem zelf verder te gaan heeft hij besloten om te stoppen met de band. Deze week staat een afscheidsconcert gepland bij The Livingroom in Zwolle.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.