passeerstroken aan een zijde rechterensedijk

PvdA, D66 en VVD wilden het liefst aan beide zijden van de weg passeerstroken zodat het verkeer in beide richtingen kan uitwijken. Ook de VVN Dalfsen adviseerde dit. Maar de meerderheid van de Raad was voorstander van de noodvariant, die 93.000 euro kost. De gewenste variant kost 118.000 euro.

Wethouder Ruud van Leeuwen liet maandagavond tijdens het bespreken van de variant weten dat het college het liefst heeft dat de passeerstroken allemaal aan de noordzijde van de dijk komen, aangezien dit goedkoper is en sneller gerealiseerd kan worden. Bovendien hoeven en dan slechts zeven bomen te worden gekapt. De grond aan de zuidkant is namelijk van landgoed Rechteren en dus moet er dan eerst worden onderhandeld. De andere kant van de weg is al in het bezit van de overheid en met het waterschap is al een akkoord bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.