Home / archiefcentraal / overwinning voor gehavend asc62

overwinning voor gehavend asc62

Na de vervelende middag van ASC’62 vorige week, 4-0 verlies bij ZAC en een aantal opgelopen schorsingen, leek het zich vandaag op te moeten maken voor een lastige middag. Een aantal bepalende spelers die normaliter in de as van het veld staan bij ASC’62 waren door deze opgelopen schorsingen vorige week afwezig, maar ASC’62 kwam vanmiddag desondanks goed voor de dag op het eigen sportpark Gerner.

Door de wisselingen in het elftal speelde ASC’62 compact vanmiddag en daar wist Hellendoorn zich niet goed raad mee. Dit resulteerde voor het publiek echter wel in een saaie eerste helft waarin er slechts één kans genoteerd kon worden. Deze was voor Hellendoorn toen de bezoekers uit een vrije trap de paal troffen en vervolgens in de rebound een goede kans op de openingstreffer kregen. ASC’62-doelman Berry Roeberts was echter goed bij de les en kon redding brengen op de inzet van Hellendoorn.

Na de doelpuntloze eerste helft was het spelbeeld in het tweede bedrijf hetzelfde. Een compact ASC’62 en een Hellendoorn dat niet bij machte was om hier een opening in te vinden. Halverwege de tweede helft maakte de moegestreden Mees Bartels aan de kant van ASC’62 plaats voor Piet de Jong en het was deze invaller die uiteindelijk het verschil maakte voor de ploeg uit Dalfsen.

Twee keer werd De Jong goed gevonden door zijn medespelers en twee keer was het raak. De eerste keer bracht De Jong de bal vanaf de linkerkant messcherp voor het doel en kon Rick van Faassen de bal bij de tweede paal binnenglijden: 1-0 in de 77e minuut. Hiermee was de wedstrijd opengebroken en ging Hellendoorn nog verder naar voren spelen in de jacht naar de gelijkmaker.

Hierdoor ontstond voor ASC’62 de nodige ruimte en dit zorgde uiteindelijk voor de beslissing. ASC’62 kon  na balverlies van Hellendoorn eruit komen via de counter en het was wederom De Jong die met een goede dieptepass werd weggestuurd. Ditmaal was De Jong er aan de rechterkant vandoor maar het recept bleef hetzelfde. Zijn voorzet werd voor de tweede keer van de middag binnen gewerkt door Rick van Faassen die hiermee de wedstrijd besliste in het voordeel voor de thuisploeg.

Gezien de omstandigheden dus een knappe overwinning voor ASC’62 die zich inmiddels lijken te hebben verzekerd van lijfsbehoud in de 2e klasse H. ASC’62 kan voorlopig dus naar boven kijken aangezien het verschil tussen de nummer zes van de ranglijst uit Dalfsen met nummer drie Dieren slechts drie punten is. Volgende week is ASC’62 vrij en de week daarop gaat het op bezoek bij DOS Kampen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.