Home / archiefcentraal / open repetitie collegium musicum salland

open repetitie collegium musicum salland

Kamerkoor Collegium Musicum Salland (CMS) is in 2008 ontstaan uit een projectkoor. In 2009 zijn zij met veel enthousiasme doorgegaan als kamerkoor. Het koor bestaat uit 24 geoefende amateur-zangers uit Ommen en wijde omgeving en wordt geleid door Henk Ophoff.

CMS legt zich toe op stijlvolle uitvoeringen van inspirerende muziek vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw. Ze doen dat bij voorkeur op sfeervolle locaties in en buiten Salland. Op ons repertoire staan grote en kleine koorwerken van onder andere da Palestrina, Allegri, Sweelinck, Schütz, Pachelbel, Telemann, Bach en Mendelssohn. Daarnaast zingen zij ook meer recente koormuziek van componisten als Andriessen, Duruflé, de Leeuw, Pärt en Whitacre.

Sinds vier jaar richten ze zich ook op muziek uit de Anglicaanse traditie, onder andere van Tallis, Blow, Purcell, Stanford, Howells en Britten. Ze hebben koorreizen gemaakt naar Engeland en Frankrijk.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het koor, kom dan op dinsdag 15 maart naar de open repetitie. Ze repeteren in Ommen in ‘De Kern’ (bouwstraat 23) vanaf 19.45 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.